Lær hvordan du kan tjene ekstra penger i hverdagen ved å jobbe hjemmefra uten kunnskap, erfaring eller utdanning.

De siste årene har vært vanskelige, både mentalt, fysisk og økonomisk. Med en koronakrise som ikke ville forsvinne og inflasjon og voldsomt stigende strømpriser, er flere og flere nordmenn på jakt etter ekstrainntektsmetoder, noe som er fullt forståelig.

Hos Verusam er vi eksperter på penger og vi har av denne grunn laget denne artikkelen og guiden, som har som mål å hjelpe deg med å skape en ekstra inntekt hver eneste måned. Metodene er enkle, og vi hjelper deg underveis, trinn for trinn.

De +5 beste måtene å tjene ekstra penger i måneden

Det er hundrevis om ikke tusenvis av måter å tjene ekstra penger på. Noen er bedre enn andre, mens andre er avhengige av din kunnskap og ferdigheter.

I guiden her kan du finne vårt bud på de 5 beste måtene å skape ekstra inntekt på.

 1. Tjen penger på undersøkelser
 2. Tjen penger på affiliate marketing
 3. Tjen penger på kryptovaluta
 4. Tjen penger på aksjer
 5. Tjen penger på crowdlending

5 gode måter å tjene litt ekstra på

Det finnes mange måter å tjene penger og vi har satt oss for å finne de beste måtene og leverer dem til deg i overskuelige og lettleselige artikler og guides, du finner dem herunder.

1. Tjen penger på undersøkelser (ingen kapital nødvendig)

Den første metoden på hvordan du kan tjene ekstra penger er ved å besvare undersøkelser på nett. Metoden krever hverken kapital, kunnskap eller erfaring med dette eller lignende. Det er altså en supersimpel måte for deg å få en ekstra inntekt hver måned.

Hvordan tjene penger på undersøkelser?
For å komme i gang med betalte undersøkelser på nett skal du blott ha en e-post, det lureste for deg er å opprette en ny G-mail eller Outlook e-post adresse som du benytter til opprettelse hos de forskjellige panelene som tilbyr betalte spørreundersøkelser, da du vil motta en del e-poster fra disse, hvilket kan være slitsomt å motta på sin primære e-post.

Herunder finner du de meningspanelene som tilbyr betalte undersøkelser på nett som jeg anbefaler og kan stå innafor:

Det er dog spesielt et undersøkelsespanel vi mener er best, hvilket er YouGov-panelet, her får du den høyeste utbetalingen per undersøkelse. Registrering tar vanligvis mindre enn to minutter, og du er i gang. Vår favoritt er uten tvil YouGov, da de tilbyr den høyeste utbetaling på besvarelse av undersøkelser og du da kan tjene mest ved å bruke dem.

Hos Verusam har vi testet alle forbruker- og undersøkelsespaneler som er tilgjengelige i Norge og har funnet ut at YouGov, Meningstorget og Toluna er blant de best og best betalende. Du kan lese mer om forbruker- og undersøkelsespanelene i vår guide til betalte spørreundersøkelser og spørreskjemaer på nett.

2. Tjen penger på affiliate marketing (ingen kapital nødvendig)

Den andre måten hvorpå du kan skape en ekstra inntekt på og en metode du faktisk også kan leve av, hvis du klarer å skalere det nok er affiliate marketing.

Affiliate marketing er en velkjent, lønnsom og attraktiv måte å skape passiv innkomst på. Det krever i utgangspunktet ikke kapital for å komme i gang, med mindre du velger å bygge opp et nettsted eller en blogg og jobbe med affiliate marketing den vei, hvilket er den metode jeg anbefaler, med mindre du har et stort følger antall på sosiale medier.

Hvordan tjene penger på affiliate marketing?
For å tjene penger med affiliate marketing må du ha en plattform å dele innhold og affiliate-lenk på. Dette kan da være en profil, gruppe eller side på Facebook, en profil på Instagram eller dit eget nettsted eller blogg.

Når du har dette på plass, da oppretter du en bruker hos et affiliate nettverk som eksempelvis Partner-ads som er et av de nettverkene vi også samarbeider med og finner en kampanje (annonsør) som du ønsker at reklamere for. Finner du ikke noen spennende kampanjer på Partner-ads kan du også prøve å opprette deg hos noen av de andre affiliate nettverkene som vi benytter:

Registrering er 100% gratis og du har derfor ikke noe å miste på å tilmelde deg flere affiliate nettverk.

Det er en sjanse for at du må bli godkjent for å reklamere for enkelte annonsører og da går du bare inn på den affiliate-kampanje du ønsker å reklamere for og trykker søk på programmet – etter noen timer eller dager vil du da bli godkjent og kan hente dit affiliate-lenk som du kan dele på din plattform og dermed tjene penger på affiliate marketing.

Hvis du vil tjene mye penger med affiliate markedsføring, er iGaming-industrien ekstremt lukrativ. Hos Norsk iGaming har de skrevet en artikkel om hvordan du kan tjene penger på iGaming uten å spille selv, dermed risikerer du ingen kapital, men står til å tjene mye penger.

3. Tjen penger på kryptovaluta (kapital nødvendig)

Den tredje måten du kan tjene ekstra penger på krever også at du har kapital og det er en av de mere høyrisiko investerings- og inntjeningsmetodene som finnes, men det er også her hvor mange penge kan tjenes.

Kryptovaluta har eksistert siden 2008 da Bitcoin kom fram, da det var vanskelig å handle med den da ikke så populære virtuelle valutaen. I dag er samtalen annerledes, Bitcoin har overskredet en verdi på +300.000 NOK i januar 2021, og det har blitt mye lettere å kjøpe og selge kryptovaluta i Norge.

Hvordan tjene penger på kryptovaluta?
For å tjene penger på kryptovaluta må du først investere i kryptovaluta. Det innebærer selvfølgelig en risiko for at dit investere beløp går tapt når du investere i kryptovaluta, på samme måte som med aksjer og andre investeringsmuligheter. Du skal derfor ikke investere mere enn du har råd å tape.

Et bra sted du kan investere i kryptovaluta er eToro som er en kjent investeringsplattform. På investeringsplattformen eToro finner du ikke mindre enn 79 forskjellige kryptovalutaer som du kan handle, i tillegg kan du også investere i aksjer, råvarer og mye mer på en og samme plattform.

Husk at kjøp og salg av av kryptovaluta og andre investeringsobjekter innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning. Minimum 18 år.

4. Tjen penger på aksjer (kapital nødvendig)

Aksjer er andeler i en bedrift som du kjøper. Denne investeringsmetoden er ganske populær og har eksistert i riktig mange år. Aksjemarkedet kan være veldig opp og ned, så jeg vil igjen si at det er viktig man ikke investere flere penger enn man har råd å miste, da det alltid er en risiko for å tape det investerende beløp.

Husk at kjøp og salg av av aksjer og og andre investeringsobjekter innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning. Minimum 18 år.

5. Tjen penger på crowdlending (kapital nødvendig)

Crowdlending er en dugnadsbasert låneplattform som går ut på at istedenfor å gå i banken for å ta opp et lån, kan man samle sammen penger fra en rekke smålån fra enkeltpersoner eller aksjeselskaper som ønsker å investere i prosjektet ditt.

Det er mange fordeler med denne type lån. Det er ofte en raskere måte å hente inn kapital på, samtidig som det kanskje er enklere å få denne type lån sammenlignet med å få lån i banken.

For utlåner kan dette ses på som en investeringsmulighet. Hvis du finner ett prosjekt du liker, eller har tro på, kan du velge å støtte det ved å gi ett lån. Dette får man tilbakebetalt med renter og rentesatsen blir ofte valgt i forhold til risikoen ved prosjektet.

I Norge kan man maks låne ut 1 million gjennom Crowdlending per år. Dette er en Norsk begrensning som forsøkes omgjort av EU. Dette vil i så fall kunne øke konkurransen med bankene.

Hvordan tjener penger på crowdlending?
Kameo er Norges største aktør innen crowdfunding. Her kan du investere i eiendom uten å kjøpe din egen. Kameo ble startet i 2016 og opererer i Norge, Sverige og Danmark.

 • Opprett investeringskonto hos Kameo

Husk at historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Enhver investering er forbundet med risiko, og hele eller deler av investerte beløp kan gå tapt. Vi anbefaler at du alltid sprer risikoen ved å investere i flere bedrifts- og eiendomslån, og at du har en total investeringsportefølje som inkluderer andre og mindre risikable investeringer.

Den beste måten å skape ekstra inntekt (uten kapital)

Det er ikke alle som har ekstra penger å kaste i investeringsmuligheter som aksjer, kryptovaluta eller crowdlending og derfor har vi oss medtatt inntjeningsmuligheter som ikke krever at du har kapital eller som krever veldig liten startkapital for å komme i gang.

Den beste måten å tjene ekstra penger på som ikke krever kapital er affiliate marketing, dette er dog en metode som krever du setter deg inn i hvordan det fungere samt skaper eller utnytter en eksisterende plattform som eksempelvis en profil på de sosiale medier eller et nettsted eller en blogg.

Det er dog en fantastisk måte å tjene skape seg en ekstra inntekt på hver måned og hvis du klarer å skalere det, da kan du faktisk nå inntjeningshøyder som er såpass at du kan leve av din passive innkomst fra affiliate marketing.

Hvis du ikke gidder å sette deg inn i affiliate marketing eller du ikke har så store ambisjoner, men blott ønsker en lett måte å tjene litt ekstra penger på, da vil jeg anbefale deg å besvare betalte undersøkelser på nett.

Den beste måten å skapt ekstra inntekt (med kapital)

Man sier alltid at det er enklere å tjene flere penger når man allerede har penger og det utsagn er ganske sant. Penger åpner muligheter og det gjør at du har flere måter å tjene ekstra penger på.

Den beste måten å tjene ekstra penger på som krever kapital er investering. Nå må det da sies, at investering er et bredt emne, men det avhenger av hvor mye penger du har, i forhold til hva som er best å investere i og ikke minst tryggest. Har du eksempelvis penger nok til å kjøpe en bolig i Oslo, da er det mest sannsynlig mere trygt enn å investere et såpass stort beløp i aksjer eller kryptovaluta.

Har du derimot ikke så mye penger, da er investering i aksjer, kryptovaluta og crowdlending de beste måtene å skape seg ekstra inntekt på.

Min erfaring med ekstrainntekt

Jeg har i mange år jobbet med utallige ulike typer inntektsmetoder, alt fra investering til passiv inntekt, og i denne guiden har jeg valgt å dele alle mine beste tips og triks til hvordan du kan gjøre det, på best mulig måte. Guiden er for deg uten utdanning, erfaring eller spesialkunnskap og for deg som heller ikke har penger å investere, til tross for at noen av mine inntektsmetoder er investering.

FAQs – Ofte stilte spørsmål

Hvordan tjene ekstra penger?
Det finnes mange måter å tjene ekstra penger på, avhengig av dine ambisjoner og din økonomi finnes det et bredt utvalg av måter du kan gjøre det på. De beste måtene for deg som ikke har kapital å investere, men ønsker å tjene litt ekstra er affiliate marketing eller betalte undersøkelser på nett. Har du derimot kapital, da er investering i aksjer, kryptovaluta og crowdlending de beste måtene å skape ekstra inntekt på.

Hvordan kan jeg tjene ekstra penger?
Du kan tjene ekstra penger ved å jobbe hjemmefra på mange måter, inkludert:

 • Tjene ekstra penger på undersøkelser
 • Tjene ekstra penger på affiliate marketing
 • Tjene ekstra penger på kryptovaluta
 • Tjene ekstra penger på crowdlending
 • Tjene ekstra penger på aksjer

Hvordan få flere inntektskilder?
Du kan øke din månedlige inntekt og antall inntektskilder på mange forskjellige måter. Du kan for eksempel få en ekstrajobb, starte din egen bedrift eller svare på betalte spørreundersøkelser på nett hos for eksempel YouGov eller Toluna.

Hva kan man gjøre for å tjene penger hjemme?
Å tjene penger hjemmefra har blitt ekstremt populært og i vår ekstrainntektsguide kan du få svaret på hvordan du enklest og best skaper ekstrainntekter. Du kan tjene penger hjemmefra ved å:

 • Tjene ekstra penger på undersøkelser
 • Tjene ekstra penger på affiliate marketing
 • Tjene ekstra penger på kryptovaluta
 • Tjene ekstra penger på aksjer
 • Tjene ekstra penger på crowdlending