Få et gratis tilbud på forsikring

Og spar tid på å søke med hvert enkelt forsikringsselskap.

Gjør som 350 000 andre og innhent tilbud på forsikring. Med tilbudstjenesten Tjenestetorget.no kan du innhente gratis og uforpliktende tilbud på forsikring. Tjenestetorget samarbeider med forsikringsselskaper som Codan, Alm. Brand, Gjensidige, If og Topdanmark og det vil være disse som sender deg tilbud på forsikring.

Les mer om de mest generelle forsikringene

Her kan du lese mer om de vanligste forsikringene som tegnes i Norge.

Hedvig

Norges beste og billigste forsikringsselskap

Hedvig er et relativt nytt forsikringsselskap i Norge som tilbyr privatpersoner en rekke forsikringer. Forsikringsselskapet har gjort det enkelt med forsikring, og skulle du bli skadet eller ha en ulykke registrerer du dette enkelt i deres digitale system og du får da rask dekning.

Forsikringsselskapet har ikke alle forsikringer, men tilbyr ekstremt billige forsikringer når det gjelder innbo-, ulykkes- og reiseforsikring.

Som student kan du få 20 % studentrabatt på forsikringene dine og samtidig nyte godt av deres kaskoforsikringer, som inneholder alle de essensielle forsikringene du trenger som student.

Innboforsikring
All dekningen du trenger – til fingerspissene. For deg, ditt hjem og dine eiendeler både hjemme og ute.

Innbo- & Ulykkes
Med Hedvig Indbo & Ulykke får du en pakke med omfattende dekning som passer dine behov og til en overkommelig pris. Registrer deg online i løpet av få minutter – og bli dekket umiddelbart.

Indno, Ulykke & Rejse
Med Hedvig Indbo, Ulykke & Reise får du tilgang til en pakke med omfattende dekning som passer dine behov og til en overkommelig pris. Tegn forsikring på nett på få minutter. Få dekket umiddelbart.

Hva er et forsikringsselskap?

Et forsikringsselskap, også kalt et forsikringsselskap eller et forsikringsfirma, er en bedrift som tilbyr forsikringer til personer eller bedrifter. Forsikringsselskapet tar imot premier (betalinger) fra kundene sine, og i return gir de dekning mot visse risikoer og ulykker. Hvis en ulykke eller skade skulle inntreffe, vil forsikringsselskapet dekke de økonomiske tapene som følger med.

Det finnes mange ulike typer forsikringer, som for eksempel bilforsikring, husforsikring, reiseforsikring, livsforsikring og sykeforsikring. Forsikringstype og dekning varierer fra selskap til selskap, så det kan være lurt å sammenligne priser og dekninger hos ulike forsikringsselskaper før du velger en forsikring.

Forsikringsselskapene har som mål å tjene penger på sine forsikringer, ved å ta inn mer i premier enn de betaler ut i skader. De fleste forsikringsselskaper har også en reservestrategi, som innebærer at de setter av penger til å dekke eventuelle fremtidige skader eller ulykker. På denne måten kan forsikringsselskapet sikre at de har nok penger til å dekke skader som måtte inntreffe i fremtiden.

Forsikringer

Artikler & guider om forsikring & forsikringsselskaper

Hvilket forsikringsselskap er best?

Det er vanskelig å si hvilket forsikringsselskap som er «best» for alle, da dette avhenger av personlige behov og økonomi. Det kan være lurt å sammenligne priser og dekninger hos ulike forsikringsselskaper for å finne det forsikringsselskapet som passer best for deg.

Det kan være lurt å vurdere følgende når du skal velge forsikringsselskap:

 • Priser: Sammenlign priser på forsikringer hos ulike selskaper for å finne den billigste løsningen for deg.
 • Dekning: Sjekk hva som dekkes av forsikringen og hva som ikke dekkes, slik at du vet hva du kan forvente å få dekket ved skader eller ulykker.
 • Vilkår og betingelser: Les vilkårene og betingelsene for forsikringen nøye, slik at du vet hva som er dekket og hva som ikke er dekket av forsikringen.
 • Kundeservice: Sjekk hvordan forsikringsselskapet håndterer skader og ulykker, og hvordan de tar seg av sine kunder.
 • Omdømme: Sjekk omdømme og anmeldelser av forsikringsselskapet, slik at du får en idé om hvordan selskapet har det med sine kunder.

Det kan også være lurt å spørre familie, venner og kolleger om deres erfaringer med ulike forsikringsselskaper, og å søke råd hos en uavhengig forsikringsrådgiver. På denne måten kan du få en dypere forståelse av hva som tilbys av ulike forsikringsselskaper, og du kan få mer informasjon om hvilke fordeler og ulemper som finnes ved å velge ulike forsikringsselskaper.

Det er viktig å huske at det ikke alltid er det billigste forsikringsselskapet som gir den beste dekningen. Det kan derfor være lurt å veie pris mot dekning og andre faktorer når du skal velge forsikringsselskap.

Det kan også være lurt å vurdere om du har behov for spesiell dekning, for eksempel dekning for utenlandsreiser eller dekning for sportsutstyr. Dette kan være ting du må betale ekstra for hos noen forsikringsselskaper, men som kan være inkludert i grunnpakken hos andre selskaper.

I tillegg til å sammenligne priser og dekninger hos ulike forsikringsselskaper, kan det også være lurt å vurdere om du kan spare penger på å bunde flere forsikringer hos samme selskap. Mange forsikringsselskaper tilbyr rabatter for kunder som har flere forsikringer hos dem, og dette kan være en måte å spare penger på forsikringen din.

Hvilket forsikringsselskap har jeg?

Det er flere måter du kan finne ut hvilket forsikringsselskap du har:

 1. Sjekk forsikringspapirene dine: Dette er dokumenter du har mottatt fra forsikringsselskapet når du kjøpte forsikringen. De kan inneholde informasjon om selskapet og dekningen du har.
 2. Sjekk forsikringsavtalen din: Dette er dokumentet du signerte når du kjøpte forsikringen. Det kan inneholde informasjon om selskapet og dekningen du har.
 3. Kontakt forsikringsselskapet direkte: Du kan ringe eller sende en e-post til selskapet for å be om informasjon om forsikringen din.
 4. Kontakt din bank eller finansinstitusjon: Hvis du har kjøpt forsikringen gjennom en bank eller finansinstitusjon, kan du kontakte dem for å finne ut hvilket forsikringsselskap du har.
 5. Sjekk nettstedet til forsikringsselskapet: Mange forsikringsselskaper har nettsider der du kan logge deg inn og se informasjon om forsikringen din.

Hvis du fortsatt ikke kan finne ut hvilket forsikringsselskap du har, kan du prøve å søke på nettet etter navnet på selskapet eller kontakte en forsikringsmegler for å få hjelp til å finne ut hvilket selskap du har.

Hvor ofte kan man bytte forsikringsselskap?

Det er vanligvis ingen begrensninger på hvor ofte du kan bytte forsikringsselskap. Du kan bytte selskap når som helst du ønsker, så lenge du oppfyller betingelsene for å si opp gjeldende forsikring. Det er imidlertid viktig å vurdere hvilke fordeler du har med ditt nåværende forsikringsselskap, samt hva du vil ha i et nytt selskap, før du bestemmer deg for å bytte.

Det er også viktig å være oppmerksom på at hvis du bytter forsikringsselskap, kan du miste noen av de fordelene du har med ditt nåværende selskap, som for eksempel rabatter eller bonuser. Du bør derfor sammenligne priser og dekninger fra ulike forsikringsselskaper før du bestemmer deg for å bytte, slik at du kan finne det selskapet som tilbyr det beste tilbudet for deg.

Hvilket forsikringsselskap er best?

Det er vanskelig å si hvilket forsikringsselskap som er «best», da det avhenger av dine individuelle behov og ønsker. Det er viktig å sammenligne priser og dekninger fra ulike forsikringsselskaper før du bestemmer deg for hvilket selskap du vil velge. Du bør også vurdere faktorer som selskapets omdømme og kundeservice.

Det kan være lurt å be om råd fra en forsikringsmegler eller å søke på nettet etter anmeldelser av ulike forsikringsselskaper før du bestemmer deg. Det kan også være lurt å spørre venner eller familie om deres erfaringer med ulike forsikringsselskaper.

Det er viktig å huske på at det ikke alltid er det billigste selskapet som tilbyr den beste dekningen for deg. Du bør derfor vurdere hva du trenger i en forsikring og sammenligne de ulike tilbudene før du bestemmer deg for hvilket selskap du vil velge.

Det finnes en rekke store norske forsikringsselskaper, og markedet for forsikring i Norge er sterkt konsentrert, med noen få store selskaper som dominerer markedet. De største norske forsikringsselskapene er:

 1. Gjensidige: Dette er et av de største forsikringsselskapene i Norge, og de tilbyr et bredt spekter av forsikringer, inkludert bilforsikring, boligforsikring, innboforsikring og reiseforsikring. Gjensidige har en markedsandel på omtrent 20% i Norge.
 2. If: Dette er også et av de største forsikringsselskapene i Norge, og de tilbyr et bredt spekter av forsikringer, inkludert bilforsikring, boligforsikring, innboforsikring og reiseforsikring. If har en markedsandel på omtrent 18% i Norge.
 3. Tryg: Dette er et av de største forsikringsselskapene i Norge, og de tilbyr et bredt spekter av forsikringer, inkludert bilforsikring, boligforsikring, innboforsikring og reiseforsikring. Tryg har en markedsandel på omtrent 16% i Norge.
 4. DNB: DNB er et av de største finanskonsernene i Norge, og de tilbyr et bredt spekter av forsikringer, inkludert bilforsikring, boligforsikring, innboforsikring og reiseforsikring. DNB har en markedsandel på omtrent 15% i Norge.
 5. Storebrand: Dette er også et av de største forsikringsselskapene i Norge, og de tilbyr et bredt spekter av forsikringer, inkludert bilforsikring, boligforsikring, innboforsikring og reiseforsikring. Storebrand har en markedsandel på omtrent 10% i Norge.

Det er viktig å huske på at markedsandelene kan variere, og at det kan være store forskjeller i pris og vilkår mellom ulike forsikringsselskaper. Derfor kan det være lurt å sammenligne tilbud fra ulike selskaper og søke råd hos en forsikringsrådgiver før man velger forsikring.