Affiliate markedsføring er en av de beste måtene å tjene penger på nett for bloggere og influensers og en effektiv markedsføringsmetode for bedrifter.

Affiliate marketing er den beste den beste måten og mest lønnsomme måten å få en høy og stabil passiv inntekt. Med affiliate markedsføring er det ingen øvre grense for hvor mye penger du kan tjene, men veien er absolutt ikke lett, spørsmålet er hvor engasjert du er for å oppnå økonomisk frihet og høy passiv inntekt. Du kan også jobbe med affiliate markedsføring på hobbynivå og tjene en rimelig ekstra inntekt.

I denne artikkelen kan du finne svaret på hva affiliate markedsføring er, lære mer om de forskjellige konseptene og ikke minst lære å tjene penger på den velkjente pengemetoden.

Hva er affiliate marketing og hvordan fungerer det?

Affiliate marketing har eksistert i mange år og er som nevnt, en måte for personer og bedrifter med et publikum at tjene penge online på og det er for bedrifter med et ønske om flere kunder, salg og leder at skaffe seg dette på – Det er altså en markedsførings- og inntjeningsmetode avhengig av hvilket perspektiv man ser det fra.

Affiliate marketing blir ofte forvekslet med pyramidespill (MLM; Multi-Level Marketing) hvilket er synd, da det absolutt ikke er sant og jeg tror årsaken til dette er at mange av dem som begynner med affiliate marketing som publisher for at tjene penge, spammer og overfylt internett, sosiale medier og fora med tilknyttede lenker som kan være særdeles irriterende fra andre.

Affiliate marketing som inntjeningskilde benyttes av store som små bedrifter og privatpersoner. Mange influensers på de sosiale medier som Instagram benytter seg av denne metoden, blant annet den velkjente Instagrammer Anders Hemmingsen benytter seg av denne inntastingsmetoden og ser man på nyhetsbyråer som Ekstra Bladet, så er også affiliate marketing i sponsede artikler noe som hyppig blir brukt for at tjene litt ekstra.

Innenfor affiliate marketing er der 3 forbindelsesledd (noen gange 4, hvis man benytter et tilknyttet nettverk) og disse er:

 • Publisheren
 • Annonsøren
 • Forbrukeren
 • Nettverket

Som nevnt, så er der kun behov for 3 forbindelsesledd i affiliate marketing, men da mange virksomheter ikke gidder at utarbeide deres eget tilknyttede program, så benytter de sig af et tilknyttet nettverk til at stå for den tekniske og ikke minst få hjelp til både at komme i gang og få deres tilknyttede program spredt ut til flest mulige forlag.

Illustrasjonstegning av hvordan affiliate markedsføring fungerer i praksis

Hvordan komme i gang med affiliate marketing?

Den raskeste, beste og enkleste måten å komme i gang med affiliate marketing på et ved å opprette seg som affiliate hos et eller flere affiliate nettverk – dette er ganske gratis og du får samtidig god hjelp av dit affiliate nettverk til å komme i gang samt få svar på spørsmålene dine.

Hva er et affiliate nettverk?

Et affiliate nettverk er en bedrift det fungerer som et mellomledd mellom annonsører og publishers. De hjelper annonsører med å sette opp et attraktivt og gjensidig lønnsomt affiliate program som da publishers det er tilmeldt dette nettverket kan se og tilmelde seg på og dermed reklamere for.

Nettverket tar da en prosentdel av inntjeningen fra annonsøren for å tilby affiliate programmet og deres support og service.

De mest populære affiliate nettverkene

Partner-ads

Partner-ads er et dansk affiliate nettverk som tilbyr affiliate marketing i både Norge, Danmark og Sverige, altså hele Skandinavia.

Nettverket er særdeles anerkjent i affiliate-samfunnet og har tusenvis av affiliate-programmer å velge imellom for deg som ønsker å tjene penger på affiliate marketing.

Hvis du er bedrift og ønsker at få økt salgene dine, da er Partner-ads en veldig god partner å få seg, da de har mange års erfaring innenfor affiliate markedsføring og kan da hjelpe dere raskt i gang.

Adservice

Adservice er et annet affiliatenettverk med røtter i Danmark, men de har siden utvidet seg voldsomt og finnes nå i utallige land i Europa, de tilbyr affiliateprogrammer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Spania og Tyskland. Så det er et godt sted å registrere seg som en affiliate hvis du har tanker om å annonsere på tvers av landegrensene.

Kort informasjon:

 • Betaling månedlig
 • Minimum 1000 kr ved betaling
 • +800 affiliate programmer
 • Affiliate programmer i +6 land

Utbetaling av affiliateopptjening utbetales den første hverdagen i hver måned, så lenge beløpet er over 1000 kroner og affiliateopptjeningen er godkjent og utbetalt av annonsøren.

Er Adservice trygt?

Våre erfaringer og vår samarbeidspartners erfaringer med Adservice har vært utelukkende gode og etter flere års samarbeid med affiliatenettverket kan vi trygt anbefale Adservice til andre som ønsker å jobbe med affiliatemarkedsføring eller som ønsker å markedsføre seg på denne måten.

Daisycon

Daisycon er et internasjonalt affiliatenettverk med affiliateprogrammer i mer enn +25 forskjellige land og er derfor perfekt for affiliates som ønsker å annonsere på tvers av landegrenser eller internasjonalt.

Daisycon eies og drives av LineHub som står bak en rekke internasjonale selskaper og regnes for å være et av de største affiliate-nettverkene i verden.

Kort informasjon:

 • Betaling etter eget valg
 • Minimum 250 kr ved betaling
 • +1800 affiliate programmer
 • Affiliate programmer i +25 land

Daisycon er et av få tilknyttede nettverk hvor du kan velge hvordan og når du vil ha inntektene dine utbetalt. Du kan velge å få betalt etter 2 dager, 15 dager eller 45 dager. Jo lengre tid du velger, jo mindre gebyr betaler du for utbetalingen og får dermed mer penger.

Er Daisycon trygt?

Daisycon er et gigantisk tilknyttet nettverk som brukes av millioner av brukere og selskaper over hele verden, dette alene er det faktum at Daisycon er et trygt og sikkert sted å finne annonsører.

Vår erfaring med Daisycon går tilbake til 2018 og vi har kun hatt gode erfaringer med deres nettverk.

Hvordan bli en affiliate av Daisycon?

Registreringen hos Daisycon er veldig lik andre affiliate-nettverk, men de er litt strengere på godkjenningsprosessen og du må derfor kunne presentere en plattform som du kan og vil annonsere for deres annonsører.

Oppsummering

Affiliate markedsføring er for bedrifter en veldig smart, lønnsom og ikke minst effektiv måte å markedsføre seg på. Som bedriftseier kan det være vanskelig å betale for annonser på Facebook, Instagram og Google da du må betale for dette uvitende om du får noe tilbake for den trafikken du betaler for, men med affiliate marketing betaler du kun for de resultatene du får og du setter selv betingelsene. Dermed er du sikret at det du betaler til affiliate markedsføring er dekket inn, hvis du setter det opp riktig, hvilket et affiliate nettverk kan hjelpe deg med.

For bloggers, influensers og andre med en digital plattform og et publikum er affiliate marketing en av de best betalte inntjeningsmetodene. Det er også en litt vanskeligere måte enn eksempelvis Google Ads, men hvis du får det til, da er inntekten også mye høyere enn hvis man sammenligner med Google Ads og lignende services.

FAQs – Ofte stilte spørsmål

Finn svar på vanlige spørsmål om affiliate markedsføring i vår FAQ-seksjon.

Hva er et affiliate nettverk?
Et affiliate nettverk er et selskap som forbinder bedrifter med influensers/ bloggere og andre som kan tilby markedsføring på en eller annen type plattform. Affiliate nettverk tjener da en prosentandel eller et fast beløp for det som tjenes av publisheren og betales av annonsøren. Som affiliate publisher er det her du kan finne affiliate programmer som du kan tilmelde deg å dermed begynne å tjene penger på affiliate marketing.

Hvor mye penger kan du tjene på affiliate marketing?
Det er ingen øvre eller nedre grense for hvor mye du kan tjene på affiliate markedsføring og det er nettopp det som gjør affiliate marketing til den populære inntjeningsmetoden som det er.

Hvordan tjene penger på affiliate marketing?
For å tjene penger på affiliate marketing må du først ha en plattform å dele ditt unike affiliate-lenk på samt et publikum eller følger som trykker og kjøper/gjør en handling på annonsørens nettsted. Mange benytter sosiale medier som Instagram med +10K følger og utnytter «push-up» funksjonen for å navigere deres følger fra Instagram til annonsøren og tjener dermed penger på denne måten. En annen måte er å bygge opp et nettsted eller en blogg som oss, her kan du plassere dine affiliate-lenker i artiklene dine eller på dine sider med informasjon om annonsøren eller lignende.

Hva er affiliate marketing?
Affiliate marketing er to ting. For bedrifter er det en markedsføringsstrategi hvor de kun betaler for de resultater som blir skapt, det er altså resultatbasert markedsførings- og betalingsmetode. For bloggers, influensers og lignende er affiliate marketing en veldig lønnsom, effektiv og enkel måte å tjene penge på sitt innhold på, som ikke krever annet enn et publikum og muligheten for å dele sitt unike affiliate-lenk.