Finn en eiendomsmegler for boligsalget ditt

Og spar tid og penger på søknader og dyre eiendomsmeglere.

Vurderer du å selge, du må selge eller ønsker en gratis verdivurdering av boligen din fordi du skal refinansiere lånet ditt, så kan Tjenestetorget hjelpe deg. Det tar under 2 minutter å fylle ut skjemaet, deretter vil du automatisk motta tilbud om enten gratis verdivurdering eller bli kontaktet av nasjonalkjente eiendomsmeglere som alle ønsker å selge boligen din så billig som mulig. Tjenesten er 100% gratis og uforpliktende, du forplikter deg ikke til noe!

Hva gjør en eiendomsmegler?

En eiendomsmegler hjelper deg med å selge boligen din i den grad du trenger det. Ønsker du å selge boligen din selv for å spare meglerhonorar, er det likevel smart å ta kontakt med en eiendomsmegler for å få bistand til de mest essensielle og lovpålagte oppgavene du kanskje ikke har helt kontroll over selv.

Eiendomsmegler.no

Norges nyeste og billigste forsikringsselskap

Eiendomsmegler.no er en anbudstjeneste som er gratis og uforpliktende, og som på mange måter minner om Tjenestetorget.no, men med noen få tillegg.

Hos Eiendomsmegler.no kan du ikke bare få hjelp til salg av bolig og gratis verdivurdering, du kan også få hjelp til utleie og salg av næringslokaler og eiendommer.

Eiendomsmegler.no er dermed en mer allsidig samarbeidspartner for deg som skal selge eller leie ut enhver type bolig eller eiendom.

Privat
For deg som er privatperson og ønsker å selge bolig, hytte/fritidsbolig, tomt eller få verdivurdering/e-takst.

Utleie
For deg som eier en bolig, bygård eller flere boliger som du ønsker å leie ut i 12 måneder er mer.

Næring
For deg som eier kontor, butikk bygård/leiligheter, lager/logistikk, landbruk eller tomt gjennom en bedrift som du ønsker å selge.

Verdt å vite om innboforsikring

Vurderer du å selge, du må selge eller ønsker en gratis verdivurdering av boligen din fordi du skal refinansiere lånet ditt, så kan Tjenestetorget hjelpe deg.

Det tar under 2 minutter å fylle ut skjemaet, deretter vil du automatisk motta tilbud om enten gratis verdivurdering eller bli kontaktet av nasjonalkjente eiendomsmeglere som alle ønsker å selge boligen din så billig som mulig.

Tjenesten er 100% gratis og uforpliktende, du forplikter deg ikke til noe!

1. Beskriv ditt behov
Fyll ut et enkelt skjema med hva du trenger hjelp til. Vi sender det til flere lokale meglere.

2. Få tilbud fra flere eiendomsmeglere
Du kommer i kontakt med flere meglere som kjenner området du selger i.

3. Velg beste megler for jobben
Å velge riktig megler kan være avgjørende for prisen du får for boligen din.

Forsikringer

Artikler & guider om forsikring

3.

Vælg dit lån

Vælg det lånetilbud der passer dig bedst, eller lade være, det er helt uforpligtende.

Hva er en eiendomsmegler?

Eiendomsmegleren hjelper deg gjennom hele salget. Først blir boligen priset, og deretter finner man kjøperen for å fullføre transaksjonen. Samtidig ligger megleren i forkant av kunnskap om aktuelle trender i boligmarkedet.

MEGLERENS VIKTIGSTE ROLLE

Eiendomsmeglerens viktigste rolle i forbindelse med bolighandel er rådgivning. Hos Aarhus Mæglerne tar vi utgangspunkt i den enkelte forbrukers behov. På best mulig måte sørger våre meglere for å formidle salget mellom selger og kjøper og på denne måten gi råd til selger eller kjøper (kjøperrådgiver) i handelen. Samtidig har de plikt til å informere om alle dens sider ved boligsalg. I tillegg er det eiendomsmeglerens oppgave å selge og utføre salgsarbeid.

HVA GJØR MEGLER MIN?

Eiendomsmegleren har i oppgave å vurdere boligen og oppgi kontantpris han mener den kan selges for. Det er viktig å sette riktig pris fra starten ut fra dine ønsker og behov. Samtidig har megler ansvar for å vise boligen til interesserte kjøpere. Her er det fokus på å skape aktivitet rundt boligen og det generelle hussalget. Våre meglere sørger for å synliggjøre boligens styrker, slik at boligen fremstår så attraktiv som mulig.

Hvor mye koster eiendomsmegling?

Kostnaden ved å selge bolig består av en rekke poster, hvorav eiendomsmegleren får det største enkeltbeløpet. Overlater du hele salgsprosessen til megleren, ender du typisk opp med en samlet utgift på over 100 000 NOK ved salg av bolig til 2,5 millioner NOK. (2019).

Hvor mye skal eiendomsmegleren ha å selge?

På grunn av økt konkurranse har eiendomsmeglerhonoraret falt siden 2004, men det utgjør fortsatt en betydelig del av de totale kostnadene. Gebyret fastsettes i utgangspunktet under hensyntagen til huspris, omsettelighet og lokale konkurranseforhold.

Noen eiendomsmeglere har et standardhonorar, mens andre tar en prosentandel av tilbudt salgspris. Eiendomsmeglerens honorar er typisk mellom 50 000 og 75 000 NOK inkl. mva.

Vær oppmerksom på muligheten for å forhandle eiendomsgebyret ned. Er boligen din lett å selge, og om konkurransen er hard i ditt nærområde, vil det være nærliggende å prøve å få rabatt. Et godt tips er å innhente tilbud fra flere for å sammenligne pris og vederlag. På den måten kan du få en billig eiendomsmegler.

Ikke nødvendigvis velg megleren som gir høyest vurdering av huset. En eiendomsmegler kan bli fristet til å sette en for høy pris på huset for å få eiendommen «i boken». Resultatet er ofte en eller flere prisreduksjoner og/eller svært lang salgstid.