Få gratis lånetilbud fra flere banker

Send en lånesøknad og motta flere lånetilbud på få minutter

Låneeksempel: Lån 100.000 kroner for omtrentlig månedskostna 2.224 kroner. Kostnaden baserer seg på følgende lovpålagte renteeksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 13.06%, 100 000kr, o/5 år, kostnad 33.425 kroner. Totalt 133.425 kroner.

Les mer om de mest generelle forsikringene

Her vil du finne informasjon om hva et lån er, hvordan det fungerer, og hvilke muligheter du har for å få lån.

Et lån er en form for finansiering der du låner penger fra en bank eller et annet finansieringsselskap, som du forplikter deg til å betale tilbake over en viss periode. Lånet kan være sikret med en form for pant, som for eksempel en bolig eller et annet verdifullt eiendel. Lånet kan også være usikret, hvilket betyr at det ikke er noen form for pant knyttet til lånet. Det finnes mange forskjellige typer lån, som for eksempel boliglån, billån, forbrukslån og studielån. Du kan også få lån til å starte en bedrift eller til å finansiere en større investering.

Det kan være vanskelig å vite hvilket lån som passer best for deg, og hvor du kan finne de billigste og beste lånene. Derfor har vi laget denne undersiden, hvor du kan finne informasjon om ulike lånefirmaer som tilbyr lån, samt sammenligne lånetilbud fra ulike långivere. På denne måten kan du enklere finne det lånet som passer best for dine behov og økonomi.

Unofinans

Lån fra 10.000 til 600.000 kroner uten å stille sikkerhet

Har du behov for å låne penger, men vil unngå å stille pant i verdier du eier? Da kan et forbrukslån være løsningen for deg. Vi tilbyr lån opptil 600.000 kroner uten sikkerhet, og samarbeider med 21 banker for å sikre deg de beste betingelsene.

Vår tjeneste er gratis og uforpliktende, og du kan enkelt sammenligne lånetilbud fra ulike banker og velge det tilbudet som passer best for deg. Med over 150.000 behandlede søknader og en Trustpilot score på 4,8 av 5, kan du være trygg på at vi har den kunnskapen og erfaringen som trengs for å hjelpe deg å finne det beste lånet.

Lånet kan ha en nedbetalingsperiode på mellom 1 og 15 år, og du kan beregne den månedlige kostnaden på lånet ved å bruke vår lånekalkulator. For eksempel, hvis du velger et lån på 150.000 kroner med en nedbetalingsperiode på 5 år, vil den månedlige kostnaden være på omtrent 3.321 kroner.

I tillegg til forbrukslån, tilbyr vi også refinansiering av gjeld, slik at du kan samle alle dine lån og kreditter i et og dermed få en lavere rente og en enklere hverdag.

Start søknadsprosessen nå ved å fylle ut vårt skjema, så hjelper vi deg å finne det beste lånet for dine behov.

Hva er et lån?

Et lån er en form for finansiering der du låner penger fra en bank eller et annet finansieringsselskap, som du forplikter deg til å betale tilbake over en viss periode. Lånet kan være sikret med en form for pant, som for eksempel en bolig eller et annet verdifullt eiendel. Lånet kan også være usikret, hvilket betyr at det ikke er noen form for pant knyttet til lånet. Det finnes mange forskjellige typer lån, som for eksempel boliglån, billån, forbrukslån og studielån. Du kan også få lån til å starte en bedrift eller til å finansiere en større investering. Lånet vil som regel ha en fast rente og en fast nedbetalingsplan, og du vil bli pålagt gebyrer og avgifter i tillegg til renten du betaler.

Forsikringer

Artikler & guider om lån

Hvor mye lån kan jeg få?

Det er ingen fast regel for hvor mye lån du kan få, da det avhenger av en rekke faktorer, inkludert din økonomiske situasjon, formue og inntekt, kredittvurdering og låneformålet. Banker og andre finansieringsselskaper vil vurdere disse faktorene når de bestemmer hvor mye lån de vil tilby deg.

For å beregne hvor mye lån du kan få, vil finansieringsselskapet normalt beregne din økonomiske evne til å betale tilbake lånet. Dette gjøres ved å se på forholdet mellom dine månedlige inntekter og utgifter, samt andre forpliktelser du har, som for eksempel annen gjeld og faste utgifter. Finansieringsselskapet vil også se på din formue, inkludert eiendeler du eier som bolig, bil og andre verdier.

Det er viktig å huske på at du bør være forsiktig med å ta opp lån du ikke har råd til å betale tilbake. Det kan være lurt å sette opp et budsjett og vurdere om du har råd til å betale tilbake lånet i den aktuelle nedbetalingsperioden. Det kan også være lurt å sammenligne tilbud fra ulike finansieringsselskaper og velge det tilbudet som passer best for deg.

Hvordan beregnes renter på lån?

Renter på lån beregnes som en prosentandel av lånesummen, og de blir beregnet og lagt til lånet i løpet av nedbetalingsperioden. Renten på et lån kan være fast eller variabel, avhengig av hva som er avtalt med finansieringsselskapet.

En fast rente betyr at renten på lånet vil være den samme gjennom hele nedbetalingsperioden. En variabel rente betyr at renten kan endres i løpet av nedbetalingsperioden, avhengig av markedsforhold og andre faktorer.

La oss si at du tar opp et lån på 100.000 kroner med en rente på 5% per år. Hvis lånet har en nedbetalingsperiode på 5 år, vil du betale 5.000 kroner i rente i året. Dette vil si at du totalt vil betale 25.000 kroner i rente over lånets nedbetalingsperiode på 5 år.

Det er viktig å merke seg at det også kan være andre avgifter og gebyrer knyttet til lånet, i tillegg til renten. Dette kan for eksempel være etableringsgebyr eller avdragsgebyr. Det er derfor viktig å lese gjennom låneavtalen nøye og sørge for at du forstår alle vilkårene før du signerer den.

Slik beregnes rente på et lån

For å regne ut renten på et lån, kan du bruke følgende formel:

Rente = Lånesum x Rentesats x Antall år / 100

La oss si at du har et lån på 100 000 kroner med en rentesats på 5% per år, og at nedbetalingsperioden er 5 år. Da kan du regne ut renten på lånet på følgende måte:

Rente = 100 000 x 5 / 100 = 5 000

Så totalt vil du betale 5 000 kroner i rente i året, eller 25 000 kroner over lånets nedbetalingsperiode på 5 år.

Det er viktig å merke seg at dette bare er et eksempel, og at renten på et lån kan variere avhengig av en rekke faktorer, som for eksempel låneformålet, lånebeløpet, nedbetalingsperioden og rentesatsen. Det er derfor lurt å sammenligne tilbud fra ulike finansieringsselskaper og vurdere hvilket tilbud som passer best for deg.