Innholdsfortegnelse

I denne artikkelen vil vi presentere de beste norske kredittkortene på markedet i 2023. Det er en rekke kredittkort tilgjengelig, og det kan være vanskelig å finne det kortet som passer best for deg. Derfor har vi samlet en liste over de beste norske kredittkortene, slik at du enklere kan velge det kortet som passer best for dine behov og ønsker. Vi vil også gi deg en oversikt over hva du bør være oppmerksom på når du velger kredittkort, slik at du kan gjøre et velinformert valg.

Dette er de beste norske kredittkortene på markedet i 2023

Hva du bør være oppmerksom på når du velger kredittkort

Det er en rekke ting du bør vurdere når du er på jakt etter et nytt kredittkort:

 1. Årsavgift: Mange kredittkort har en årsavgift, så det kan være lurt å sammenligne årsavgiften på de ulike kredittkortene for å finne det mest økonomiske kortet for deg.
 2. Maksimal kreditt: Du bør vurdere om maksimal kreditt på kredittkortet er tilstrekkelig for deg, eller om du trenger et kredittkort med høyere maksimal kreditt.
 3. Fordeler: Se på hvilke fordeler kredittkortet tilbyr, som rabatter på reiser eller shopping, og vurdér om disse fordelene vil være nyttige for deg.
 4. Effektiv rente: Sammenlign effektiv rente på de ulike kredittkortene for å finne det kredittkortet som tilbyr den laveste renten.
 5. Vilkår og betingelser: Les gjennom vilkårene og betingelsene for kredittkortet nøye, slik at du forstår hva som gjelder for kredittkortet og hvordan det fungerer.
 6. Kostnader: Vurder eventuelle gebyrer eller andre kostnader som kan være knyttet til kredittkortet, som for eksempel renter, avdragsgebyr eller transaksjonsgebyr.
 7. Kredittscore: Sjekk at du har en god kredittscore før du søker om et nytt kredittkort. En god kredittscore øker sjansene dine for å få godkjent søknaden din og kan også gi deg bedre vilkår og betingelser på kredittkortet. Du kan sjekke din kredittscore hos forskjellige aktører, for eksempel kredittopplysningsbyråer.
 8. Kundeservice: Vurder om kredittkortselskapet har en god kundeservice, slik at du kan få hjelp og støtte når du trenger det.
 9. Sikkerhet: Sjekk om kredittkortet tilbyr sikkerhetsfunksjoner, som for eksempel kortbeskyttelse eller forsikringer, for å beskytte deg mot uønskede hendelser.
 10. Valgfrihet: Sjekk om du kan tilpasse kredittkortet ditt til dine behov, for eksempel ved å velge mellom ulike betalingsplaner eller ved å legge til forskjellige fordeler på kortet.

Når du velger et kredittkort, er det også viktig å vurdere om kredittrammen på kortet er tilstrekkelig for dine behov, eller om du trenger et kredittkort med høyere kredittramme. Det kan være lurt å tenke på hva du ønsker å bruke kredittkortet til, og hvor mye du forventer å handle på kreditt. Hvis du forventer å handle for store beløp på kreditt, kan det være lurt å velge et kredittkort med høyere kredittramme, slik at du har mer handlekraft. Samtidig er det viktig å være klar over at du må betale tilbake beløpet du har handlet for innen en gitt frist, så det er viktig å ikke handle for mer enn du kan betale tilbake.

Hva er et kredittkort og hvordan fungerer det?

Et kredittkort er et betalingsmiddel som gir deg mulighet til å handle varer og tjenester på kreditt. Det vil si at du kan betale for varene eller tjenestene du kjøper med kredittkortet ditt, uten å måtte betale beløpet med en gang. I stedet må du betale tilbake beløpet du har handlet for innen en gitt frist, vanligvis en måned etter at du har handlet.

Hvis du ikke betaler beløpet du har handlet for innen fristen, vil du bli pålagt renter og gebyrer. Det er derfor viktig å være klar over kredittrammen din og å ikke handle for mer enn du kan betale tilbake. Du bør også være oppmerksom på renter og gebyrer som kan være knyttet til kredittkortet ditt, slik at du kan unngå å betale unødvendig mye for å bruke kredittkortet ditt.

For å bruke kredittkortet, må du søke om et kredittkort hos en bank eller et finansieringsselskap. Når du har fått godkjent søknaden din, mottar du et kredittkort som du kan bruke til å handle varer og tjenester på kreditt. Du kan handle for beløp opp til kredittrammen din, men du må betale tilbake beløpet du har handlet for innen en gitt frist. Du kan også få mulighet til å øke kredittrammen din hvis du har en god betalingsevne og økonomisk situasjon.

Hva er det beste kredittkortet?

Det er vanskelig å si hva som er det beste kredittkortet, da dette avhenger av dine individuelle behov og ønsker. Det kan være lurt å sammenligne ulike kredittkort og vurdere hvilke kort som tilbyr de beste vilkårene og fordelene for deg. Det kan også være lurt å vurdere årsavgiften på kortet, maksimal kreditt, effektiv rente, kostnader, sikkerhet, kundeservice, valgfrihet og andre faktorer som er relevante for deg. Det kan være lurt å lese gjennom vilkår og betingelser for kredittkortet nøye, og å sjekke din kredittscore før du søker om et nytt kredittkort. Du bør også vurdere om du har behov for et kredittkort med høyere kredittramme, avhengig av hva du ønsker å bruke kredittkortet til og hvor mye du forventer å handle på kreditt.

Dette kredittkortet anbefaler vi

Komplett Bank Mastercard tilbyr en kredittgrense på opptil 100.000 kroner, ingen årsavgift og er 100% gebyrfritt. Det inkluderer også reise- og avbestillingsforsikring, kjøpsforsikring og ID-tyveriforsikring. Rentefritt inntil 50 dager, og kostnadsfri bruk ved full nedbetaling. Det gir også mulighet til å velge din egen PIN-kode, og du har full oversikt i nettbanken og kontroll over bruken på Min Side og i appen. Det tilbyr også gebyrfrie kontantuttak, og du kan tjene bonuspoeng på dine varekjøp. 4% bonus på alle kjøp hos Komplett.no, 2% bonus på kjøp av varer på internett, og 1% bonus på øvrige varekjøp. Du kan når som helst ta ut dine oppsparte bonuspoeng hos dem, eller du kan få den fratrukket ved din neste handel på Komplett.no. Maksimal opptjening av bonuspoeng er 500 per måned og 2000 per siste 12 måneder.

Det er viktig å være oppmerksom på priser og vilkår for Komplett Bank Mastercard, inkludert årsavgiften, årlig nominell rente for varekjøp og årlig nominell rente for kontantuttak. Låneeksemplet viser en effektiv rente på 24,42 %, 12.000 kr o/12 md, kostnad 1.481 kr, totalt 13.481 kr. Det er viktig å vurdere om dette passer for dine behov og økonomi.

Hvorfor vi anbefaler dette kredittkortet

Det finnes en rekke grunner til at Komplett Bank Mastercard kan være et attraktivt og godt kredittkort for noen. Noen av de viktigste faktorene som kan gjøre dette kortet attraktivt, inkluderer:

 1. Gebyrfri bruk: Dette kredittkortet tilbyr gebyrfri bruk ved overføringer, betalinger til konto, e-postfakturaer og uttak av bonuspoeng. Dette kan være spesielt attraktivt for de som planlegger å bruke kortet mye og ikke ønsker å bli belastet med gebyrer.
 2. Rentefri kreditt: Dette kredittkortet tilbyr mulighet for rentefri kreditt ved full nedbetaling inntil 50 dager på varekjøp. Dette kan være en god måte å spare penger på ved å unngå rentekostnader på kortet.
 3. Bonuspoeng: Dette kredittkortet gir deg mulighet til å tjene bonuspoeng på varekjøp, med 4 % bonus på alle kjøp hos Komplett.no, 2 % bonus på alle kjøp av varer på internett og 1 % bonus på øvrige varekjøp. Dette kan være en god måte å få ekstra verdi på kortet ditt.
 4. Inkluderte forsikringer: Dette kredittkortet tilbyr inkluderte forsikringer som reise- og avbestillingsforsikring, kjøpsforsikring og ID-tyveriforsikring. Disse forsikringene kan bidra til å gi ekstra sikkerhet og trygghet ved å dekke ulike typer av hendelser.
 5. Valgfri betalingsutsettelse: Dette kredittkortet gir deg mulighet for valgfri betalingsutsettelse med gebyrer på 249 kr for 3 måneder, 329 kr for 6 måneder og 449 kr for 9 måneder. Dette kan være en god mulighet for å utsette betalinger på kortet ditt i en periode hvis du trenger litt ekstra tid til å få økonomien på plass.

Det er viktig å huske på at dette kredittkortet kan ikke være det beste valget for alle, og det er viktig å vurdere dine individuelle behov og ønsker før du velger et kredittkort. Det kan være lurt å sammenligne ulike kredittkort og vurdere hvilke kort som tilbyr de beste vilkårene og fordelene for deg.

Om Komplett Bank Mastercard

Komplett Bank Mastercard er et kredittkort uten årsavgift som tilbyr mulighet for rentefri kreditt ved full nedbetaling inntil 50 dager på varekjøp. Det tilbyr også gebyrfri bruk ved overføringer, betalinger til konto, e-postfakturaer og uttak av bonuspoeng. Det har en årlig nominell rente på 21,40 % for varekjøp og 26,90 % for kontantuttak. Det gir også mulighet for å tjene bonuspoeng på varekjøp, med 4 % bonus på alle kjøp hos Komplett.no, 2 % bonus på alle kjøp av varer på internett og 1 % bonus på øvrige varekjøp. Det tilbyr også inkluderte forsikringer som reise- og avbestillingsforsikring, kjøpsforsikring og ID-tyveriforsikring. Valgfri betalingsutsettelse er også tilgjengelig, med gebyrer på 249 kr for 3 måneder, 329 kr for 6 måneder og 449 kr for 9 måneder. Etter utløpt utsettelsesperiode gjelder Komplett Bank Mastercard ordinære betingelser. Det er viktig å lese gjennom vilkår og betingelser for kredittkortet nøye, og å vurdere om dette passer for dine behov og økonomi.

Oppsummering

I denne artikkelen har vi presentert de beste norske kredittkortene på markedet i 2023, samt gitt en oversikt over hva du bør være oppmerksom på når du velger kredittkort. Det er en rekke ting du bør vurdere, som årsavgift, maksimal kreditt, fordeler, effektiv rente, vilkår og betingelser, kostnader, kredittscore, kundeservice, sikkerhet og valgfrihet. Vi har også gitt tips om hvordan du kan spare penger på kredittkortet ditt og hvordan du kan unngå å havne i økonomisk uføre på grunn av kredittkortet. Husk at det er viktig å velge et kredittkort som passer dine behov og økonomiske situasjon, slik at du kan nyte fordelene ved å ha et kredittkort uten å havne i økonomiske problemer.