Har du tidligere hatt gjeld eller vet du at du har regninger i inkasso, så kan det være at du har betalingsanmerkninger registrert på ditt navn, les her hvordan du sjekker dette raskt og enkelt.

Vi ønsker alle å gå gjennom livet uten å låne penger og ta opp gjeld, men slik er det dessverre for de færreste. Bil- og boliglån er to typer lån det ikke er krise å skaffe seg, da man har boliglån og økonomisk sikkerhet i det man kjøper, og med huset bør verdien gå opp over tid, så dette er det få som bekymrer seg for, men forbrukslån som Mislighold eller ubetalte regninger kan fort gå i inkasso og gjøre det vanskelig å ta opp nye lån eller få mobilabonnement og annen tjeneste dersom du har betalingsanmerkninger registrert på ditt navn.

Innholdsfortegnelse

  • Hvordan sjekke om man har betalingsanmerkning?
  • Hva er betalingsanmerkninger?
  • Hvordan bli kvitt betalingsanmerkninger?
  • Når forsvinner betalingsanmerkninger?
  • Oppsummering
  • FAQs – Ofte stilte spørsmål

Hvordan sjekke om man har betalingsanmerkning?

Er du nysgjerrig på om du har betalingsanmerkninger eller vet du allerede at du har, men er i tvil om hvor mange selskaper som har meldt deg som dårlig betaler, så anbefaler vi gratistjenesten Defero – her kan du sjekke kredittscore, kreditt vurdering og ikke minst se alle betalingsanmerkninger som er registrert i ditt navn og som banker, forsikringsselskaper og andre finansielle tjenester samler på deg når du søker tjenester hos dem.

De færreste vet dette faktisk, men en kredittsjekk kan foretas av deg når du ber om et produkt eller en tjeneste hvor du betaler på etterskudd, forstått i den forstand at du får tjenesten levert før du betaler for den. Et eksempel er mobilabonnement, når du bestiller mobilabonnement betaler du først neste måned, etter at du har brukt ringeminuttene og dataene, slik at du får en regning som reflekterer forbruket ditt, så det kan være vanskelig å få mobilabonnement med betalingsanmerkninger, men absolutt ikke umulig. Mobilselskapet OneCall bruker for eksempel ikke kredittsjekk av sine kunder.

Hva er betalingsanmerkninger?

Betalingsanmerkninger er

 

Hvordan bli kvitt betalingsanmerkninger?

A

 

Når forsvinner betalingsanmerkninger?

A

Oppsummering

a

FAQs – Ofte stilte spørsmål

Finn svar på ofte stilte spørsmål om betalingsanmerkninger og hvordan du sjekker dem, i vår FAQ-seksjon.