Innholdsfortegnelse

Ønsker du kredittkort, lån eller på annen vis få kreditt når du kjøper produkter og tjenester som mobilabonnement-, telefoner eller forsikring, da vil det bli gjort en kredittsjekk av deg

Du behøver ikke å være en dårlig betaler, ha lav inntekt eller bevisst ikke betale regningene dine for å få betalingsanmerkninger, dette skjer faktisk oftere enn man går og tror.

Oversett regninger, feil i nettbanken, ja det kan være mange årsaker til at du ikke får betalt regningene i tide og selv om du alltid vil få en betalingspåminnelse før du potensielt blir registrert som dårlig betaler og dermed får en anmerkning, er det kan fortsatt fort gå galt.

Vet du om du har registrert betalingsanmerkninger?

Defero er en relativ ny og sikker tjeneste i Norge som tilbyr gratis kredittsjekk av seg selv. Tjenesten tjener penge på at tilbyde lån og andre tjenester gjennom deres nettsted som de får en kommisjon av og dermed er tjeneste 100% gratis. Her kan du på få minutter med VIPPS og BankID sjekke om du har anmerkninger på navnet ditt gjennom en kredittsjekk av deg selv.

Det kan være lurt å sjekke seg selv for betalingsanmerkninger, har du betalingsanmerkninger er det mest sannsynlig fordi du har regninger som er ubetalte og disse vil da mest sannsynlig ende hos et inkassobyrå, hertil vil det komme dyre inkassogebyrer og tillegg som du er forpliktet til å betale. Her kan en regning på få hundrede kroner ende opp i mere enn tusen kroner du må betale.

Hvordan gjennomføres en kredittsjekk?

A

Hva ser man på kredittsjekk?

A

Forskjellen på kredittsjekk og kredittvurdering

A

Hva er en kredittvurdering?

A

Hvorfor blir man kredittsjekket?

A

Du kan bli kredittsjekket hvis du søker:

Årsaken til det blir gjort kredittsjekk av deg når du søker om en ytelse el

Hvem gjennomfører kredittsjekk i Norge?

A

Dine rettigheter

A

Et gjenpartsbrev skal inneholde:

  • Hvilke opplysninger som har blitt gitt ut
  • Kilden til opplysningene
  • Hvem som har gjort kredittsjekk av deg
  • Hvilken filial eller avdeling som har bedt om kredittopplysningene (hvis aktuelt)

Oppsummering

A

FAQs – Ofte stilte spørsmål

A