I Norge er det mange selskaper som foretar en kredittsjekk på deg dersom du har søkt om et tilbud eller en tjeneste hos dem, dette kan være alt fra forsikring til bredbånd eller mobilabonnement.

Kredittsjekken gjøres av selskapet fordi de ønsker å se om du er kredittverdig og de ønsker å ha deg som kunde.

Den enkle grunnen til at de gjør dette er fordi tjenester som forsikring, bredbånd og mobil tilbys kunder uten forskuddsbetaling. Vanligvis når du kjøper noe betaler du samtidig eller før du får produktet, men med forsikring får du disse før du betaler, du får dermed kreditt hos selskapet som gir deg forsikringen.

De færreste forstår og vet at det foretas en kredittsjekk av dem når de søker om en tjeneste eller et tilbud fra et selskap, men felles for hver gang det foretas en kredittsjekk av deg er at du får et kopibrev. Et kopibrev er et fysisk brev som sendes til deg for å informere deg om at noen har innhentet økonomisk informasjon om deg.

Er du i tvil om du har betalingsanmerkninger, inkassosaker eller annen ubetalt gjeld som er registrert i gjeldsregisteret eller andre steder, så anbefaler vi at du foretar en gratis kredittsjekk av deg selv med tjenesten Defero.

Tjenesten Defero er relativt ny og har allerede hatt enorm suksess og brukes i dag av mer enn +250 000 nordmenn. Defero er trygt å bruke og er som nevnt 100 % gratis og kan gi deg en dypere innsikt i din kredittscore, kredittvurdering og hjelpe deg med å få bedre økonomisk oversikt. Er du i tvil om hva en kredittsjekk består av eller hvordan den fungerer, anbefaler vi deg å lese den informative artikkelen som forklarer hva en kredittsjekk er, kort fortalt.

Hvordan få forsikring uten kredittsjekk?

Hvis du har opplevd problemer med å få forsikring, enten et forsikringsselskap har nektet deg et tilbud på forsikring på grunn av en kredittsjekk eller du er nervøs for å bli avvist, ikke frykt, det er en enkel måte å finne den billigste forsikringen uten for mye stress. , selv med betalingsanmerkninger.

Tjenestetorget er en gratis og uforpliktende tjeneste som kan innhente tilbud fra flere ulike forsikringsselskaper i Norge og sende disse til deg. Når du har fått tilbudene på forsikring, kan du da velge den billigste og dermed få forsikring til tross for betalingsanmerkninger og gjeld.

Forsikringsselskaper som ikke utfører kredittsjekk

Så vidt vi vet er det ingen forsikringsselskaper som annonserer at de ikke utfører kredittsjekk, snarere tvert imot. De fleste forsikringsselskaper skriver i sine vilkår at dersom du søker om forsikringstilbud hos dem, så vil det bli foretatt en kredittsjekk av deg, om de faktisk gjør dette er opp til forsikringsselskapene.

Om ikke annet skader det absolutt ikke å prøve med et forsikringsselskap. Hos Verusam har vi et fornemt samarbeid med forsikringsselskapet Hedvig, som er et heldigitalt forsikringsselskap som tilbyr mange ulike forsikringer, heriblant ulykkes-, reise- og innboforsikring.

Vi har tidligere skrevet en artikkel om de billigste forsikringene man ofte finner hos forsikringsselskapet Hedvig og dette er bare en av mange grunner til at vi anbefaler disse til andre.

Kan jeg få forsikring med betalingsanmerkning?

I utgangspunktet ja, du kan få forsikring selv om du har registrert betalingsanmerkninger, men forsikringsselskaper er selvstendige selskaper som velger hvilke kunder de vil ha og hvilket tilbud de vil tilby.

Forsikringsselskaper i Norge er regulert etter forsikringsavtaleloven og denne sier at nye og eksisterende kunder i spesielle tilfeller kan nektes forsikring i et gitt forsikringsselskap, vilkårene er imidlertid ikke generelle og det er derfor vanskelig å si hvilke parametere. må være tilstede for at forsikringsselskapet lovlig kan nekte deg som kunde.

Hvordan sjekke betalingsanmerkning selv?

Hvordan du kan finne betalingsanmerkninger registrert på navnet ditt er en ganske enkel (og gratis) prosess. Med den fantastiske tjenesten Defero kan du enkelt og lett gjøre kredittsjekk på deg selv og finne ut om du har betalingsanmerkninger på navnet ditt, hvem som registrert disse og dermed vurdere om du er kredittverdig og et forsikringsselskap vil se på deg som kredittverdig og ta inn deg som kunde.

Det er ikke bare forsikringene dine som kan rammes dersom du har betalingsanmerkninger registrert på ditt navn, det kan også være vanskelig å kjøpe mobil, få mobilabonnement med betalingsanmerkninger eller ubetalt gjeld.

Oppsummering

 

FAQs – Ofte stilte spørsmål