Passiv inntekt er fortsatt en stadig mer populær måte å tjene penger på og mange av de nye passive inntektsmetodene er i dag online og kan derfor gjøres hjemme fra sofaen eller hvor du enn sitter og jobber.

De fleste passive inntektskilder krever enten en investering av penger eller tid, de fleste har mer av den ene enn den andre og nettopp fordi du kan komme i gang med passive inntektskilder med bare tid eller penger, gjør det til en lukrativ inntjeningsmetode, for ikke å nevne at passive inntektskilder inntekt er en inntektskilde som krever svært lite eller ingen vedlikehold og derfor bare vokser og vokser over tid.

Når du skal begynne med passive inntektskilder og metoder, bør du gjøre opp med deg selv hvor mye du vil tjene og bestemme om passiv inntekt er noe du vil leve av, som jeg gjør, eller du bare ønsker en ekstra pensjonssparing eller litt mer ekstra penger per måned for det du trenger.

Enten du vil tjene penger online eller «offline» gjennom passive inntektsmetoder, finner du svaret i denne guiden som jeg har utarbeidet gjennom møysommelig research og ikke minst min egen erfaring.

Hva er passiv inntekt?

Passiv inntekt er inntektskilder som krever lite eller ingen vedlikehold for å opprettholdes. Dette er inntektskilder som enten forblir i samme størrelsesorden eller vokser og vokser over tid.

Det er mange eksempler på passive inntektskilder, og det er av samme grunn at jeg har valgt de +10 beste metodene for passiv inntekt i guiden min og ikke bare skrive om en enkelt, fordi det er mange av dem, men ikke alle er like gode.

Kan du leve på passiv inntekt?

Å si at du kan leve på passiv inntekt er en underdrivelse, passiv inntekt er på nivå med mange andre opptjeningsmetoder og jobber der det ikke er noen øvre grense for hvor mye du kan tjene, det handler i bunn og grunn om hvor mye tid, energi og penger du investerer i den.

Det er utallige mennesker rundt om i verden som lever fett på sine passive inntektskilder og som følge av denne inntjeningsmetoden ikke trenger å jobbe en dag til i livet når de er 30, 40 eller 50 år.

Hvis du ikke har forstått hvor effektiv en metode for å tjene passiv inntekt kan være, så la meg svare en gang for alle, ja, du kan enkelt leve på passiv inntekt og er du dyktig krever det verken mer eller mindre enn noe annet yrke.

De +10 beste metodene for å skape passiv inntekt

Som jeg nevnte tidligere er det mange forskjellige måter å skape passiv inntekt på, noen kan du leve av, mens andre kan være en god buffer eller ekstra inntekt hver måned uten problemer.

Nedenfor har jeg samlet de 10 passive inntektsmetodene som jeg mener er de beste i dagens Danmark og som jeg selv har erfaring med.

1. Invester i aksjer og motta utbytte

Aksjeinvestering er selvsagt en opptjeningsmetode som krever at du har egenkapital og ikke minst penger som du kan leve uten og tåler å tape, da investeringer ikke kommer med en garanti for at du får hele eller deler av beløpet tilbake. Investeringer innebærer risiko og du bør ikke investere i aksjer eller noe annet hvis du ikke forstår det.

Når det er sagt, er aksjeinvestering, og spesielt investering i aksjer som tilbyr utbytte, også kalt utbytteaksjer, en enkel og rask måte å skape passive inntekter på dersom du klarer å investere i et selskap i vekst.

For å skape passive inntekter gjennom aksjeinvesteringer trenger du ikke nødvendigvis å investere i utbytteaksjer, du kan også investere i tradisjonelle aksjer og vente på å få inntektene generert passivt over tid når du selger posisjonen din.

Selv investerer jeg jevnlig og bruker investeringsplattformen Trading 212, som tilbyr handel i aksjer til 0 % kurtasje samt mange andre fordeler og verktøy. Du kan opprette din egen investeringskonto på Trading 212 ved å trykke på knappen nedenfor.

Ansvarsfraskrivelse: Investeringer kan stige og falle. Du kan få tilbake mindre enn det du har investert. Tidligere resultater er ingen garanti for fremtidige resultater. Skattebehandling avhenger av dine individuelle forhold og kan endres.

2. Skap passive og voksende inntekter med affiliate markedsføring

Affiliate marketing er en utbredt, smart og lønnsom måte å tjene penger på og ikke minst skape passive inntekter. Affiliate markedsføring har eksistert i lang tid og er for utgivere en måte å tjene penger på og for annonsører en måte å skaffe nye kunder.

Affiliate marketing fungerer på den måten at du henviser andre personer og dermed får en fast eller prosentbasert provisjon per henvisning. Måten du henviser andre på er ved å bruke en affiliate-lenke som har en spesiell sporingskode som gjør det mulig å følge brukeren og hans adferd, som for eksempel kjøp i nettbutikk eller påmelding til nyhetsbrev.

Den enkleste og klart raskeste måten å komme i gang med affiliate markedsføring på er ved å registrere deg i ett eller flere affiliate nettverk som gir tilgang til de mange affiliate-programmene som finnes. Jeg anbefaler absolutt det danske affiliatenettverket Partner-ads og det internasjonale nettverket Daisycon og ikke minst Adservice som er det affiliatenettverket hvor jeg har tjent mest penger over tid.

Jeg har personlig jobbet med affiliate markedsføring som passiv inntektsmetode siden 2019 og det er denne inntektsmetoden jeg lever av i dag gjennom firmaet mitt Fonvig Group. Det betyr at jeg på under 3 år har klart å skape nok passive inntekter med affiliate marketing til å kunne leve av det og jeg vil derfor tørre å påstå at du nok kan gjøre det samme.

3. Invester i crowdlending og motta passiv avkastning

På samme måte som å investere i utbytteaksjer, er investering i bedriftslån og eiendomsprosjekter en måte å skape passive inntekter på som krever at du har kapital.

Fordelen med å investere i crowdlending med Kameo investeringsplattform er at du kan investere helt ned til 500 DKK, du kan dermed skape en passiv inntekt for kun 500 DKK. Det du vil tjene det første året vil være minimalt, men over tid vil pengene dine vokse og hvis du velger å reinvestere inntektene dine, vil den passive inntekten din bare øke og øke så lenge det du investerer i er vellykket.

4. Tjen passiv inntekt fra trafikken på nettstedet ditt

Litt på lik linje med affiliate-markedsføring kan du tjene passive inntekter fra trafikken på nettstedet ditt, ganske enkelt ved å legge ut annonser på den gjennom for eksempel Google Adsense.

Når du skal tjene penger med nettsiden din med affiliate affiliate markedsføring, er det nødvendig at du får dem til å konvertere eller i det minste besøke partnerens nettside, men med annonsering er det bare nødvendig at disse blir eksponert for dine besøkende, dvs. at de er sett.

Fordelen med Google AdSense og andre former for dynamisk annonsering på ens nettside som passiv inntektsmetode er at det tar utrolig kort tid å sette opp og du tjener penger nesten umiddelbart fra disse settes inn og du har besøkende på nettsiden din.

Ulempen med denne passive inntektsmetoden sammenlignet med affiliate markedsføring er at den krever at du har et enormt antall besøkende hvis du planlegger å tjene mye penger på det.
Derfor er affiliate marketing vanligvis en mer lønnsom vei å gå, heller enn annonsering, men likevel er det en smart og enklere metode for inntekt.

5. Lei ut boligen din og få passiv inntekt

Boligutleie har lenge vært noe som kun var aktuelt for de som hadde kjøpt leilighet eller hus, men i dag er det en helt annen verden. Med utleieplattformer som Airbnb kan folk som ikke bruker sin leide leilighet også tjene penger på å leie.

Det skal imidlertid sies at det er noen utleiere som ikke er interessert i dette og du bør derfor rådføre deg med utleieren din om dette er i orden og innenfor rammen av kontrakten.Det skjer noe med boligen din når du leier den ut til fremmede. å tjene penger.

Har du kjøpt bolig kan du, som det er tradisjon, selvfølgelig også leie ut slik du alltid har gjort, dette er også en ekstremt god måte å skape ekstra inntekt eller i det minste betale ned på lånet og dermed skape en fremtidig inntekt i fremtiden når du så selger boligen igjen med fortjeneste.

Passiv inntekt som ekstra inntekt

Det tar tid, energi og ikke minst arbeid å sette opp en høy nok passiv inntekt som man kan leve av, derfor velger mange å ha det som en biinntekt fremfor en hovedinntekt, og selv om man evt. ambisjoner om å leve på den passive inntekten din så kan du bruke ekstrainntekten som en ekstra liten bonus hver måned ved siden av hovedinntekten fra ditt vanlige arbeid til du tjener nok til å kunne leve av det.

På denne måten er passiv inntekt en helt fantastisk måte å tjene penger på og det er også derfor flere og flere har begynt å jobbe innenfor dette området i forhold til inntjening og levebrød.

Hvordan leve av passiv inntekt?

Skal du leve av passiv inntekt, så må du nok først og fremst forberede deg med tålmodighet. For som så mye annet tar det litt tid å bygge opp passiv inntekt man kan leve av.

Hvis du ønsker å leve av dine passive inntektskilder, så må du tjene nok til å kunne leve videre og gjerne beregne om metodene dine er bærekraftige i det lange løp og at dine passive inntektskilder ikke reduseres, men heller vokse over tid.

Det finnes som sagt mange ulike metoder for å skape passiv inntekt og du bør tenke mye over hvor mye tid og hvor mye penger du vil kaste på det før du har testet det ut og funnet en eller flere metoder som fungerer. for seg selv.

For meg tok det ca 2,5 år før jeg kunne leve av min passive inntekt gjennom affiliate markedsføring, men før jeg begynte med affiliate markedsføring som inntektsmetode hadde jeg +5 års erfaring med å utvikle nettsider i WordPress og markedsføring på Google i form for søkemotoroptimalisering, så totalt har jeg selv investert 5-7,5 år før jeg nådde målet mitt om å leve på passiv inntekt.

Dette kan selvsagt gjøres på kortere tid dersom målet fra starten er å bygge passiv inntekt som man kan leve av, dette var ikke målet mitt fra starten av, men har vært det de siste 1,5 årene.

Oppsummering

I artikkelen og veiledningen har jeg gjennomgått de 10 passive inntektskildene som jeg mener er de beste tilgjengelige akkurat nå og samtidig metoder som jeg har prøvd og testet selv, så jeg vet at de fungerer.

Passive inntektskilder er ikke bare for de med penger eller de med tid, alle kan være med uavhengig av hvilken bakgrunn man kommer fra og det er blant annet det som gjør passive inntektskilder så attraktive, i tillegg til å nevne at gjennom kontinuerlig investering av tid eller penger, eller begge deler, ville kunne leve av den passive inntekten.

Har du tid, men ingen penger? – Da er det håp om å skape passive inntektskilder, men det krever mye større investering av tid og energi sammenlignet med om man hadde penger tilgjengelig, men det betyr ikke at sluttresultatet blir dårligere enn for de som lager passive kilder av inntekt ved å investere egne midler, tvert imot.

Har du penger, men ikke tid? – Da kan du enkelt og raskt komme i gang. For deg som har egne midler å investere og derfor også risikerer, finnes det mange ulike alternativer for å skape passive inntektskilder og du trenger ikke å investere enorme mengder tid og energi.

FAQs – Ofte stilte spørsmål

Finn svar på vanlige spørsmål om passiv inntekt her.

Hvordan få passiv inntekt?
Det er mange ulike måter å skape passiv inntekt på, det som bestemmer hvilken vei du skal gå avhenger i stor grad av om du har penger eller ikke, samt hvilke interesseområder du har. Det finnes utallige passive inntektsmetoder, som hver krever enten din egen investering av tid eller penger.

Hvor mye penger kan du tjene gjennom passiv inntekt?
Det er ingen øvre eller nedre grense for hvor mye penger du kan tjene med passive inntektskilder og det er nesten bare fantasien som setter grenser når det kommer til inntektsnivået. Jo mer tid og jo mer penger du kaster inn i det, kombinert med dine egenskaper, vil oftest gjenspeiles i det økonomiske resultatet du får til slutt.

Hvem kan få passiv inntekt?
Alle med et ønske om å skape passiv inntekt kan komme i gang med passive inntektskilder. For de som har midler i form av penger er det ofte enklere og raskere å komme i gang, men det gjør det ikke nødvendigvis mer lønnsomt og for de uten penger som velger å gå veien med affiliate markedsføring eller lignende, fremtiden kan sikkert også se lys ut.