Enten du klassifiserer deg selv som en influenser eller ikke, er Instagram og sosiale medier et flott sted for bedrifter å markedsføre seg selv, og dette skaper en rik mulighet for influensers og andre profiler med mange følger på Instagram for å tjene penger.

Influensers over hele verden tjener millioner og millioner på sosiale medier, inkludert Instagram, men hvordan gjør de det, og hvorfor er det så populært for bedrifter å bruke influenser til markedsføring? Dette og mye mer kan du finne svaret på i denne artikkelen.

Vi har også utarbeidet en enkel guide for deg som vil tjene penger på Instagram, vi tar med flere forskjellige metoder for hvordan du kan tjene penger på Instagram, samt hvordan du kommer i gang, ganske enkelt.

3 effektive måter å tjener penger på Instagram

Nedenfor finner du de 3 beste måtene å tjene penger på Instagram:

  1. Affiliate marketing
  2. Selg dine egne produkter
  3. Sponset innlegg

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing er en av de beste måtene å tjene penger på nett og er derfor også den første jeg vil nevne for deg som vil tjene penger på Instagram.

Metoden fungere best om du har mere enn 10.000 følgere og dermed Swipe-Up funksjonen eller hvis du har din egen blogg eller dit eget nettsted, da du er avhengig av å kunne dele lenker med dine følgere for å kunne tjene penger.

Hvordan komme i gang med affiliate marketing:

Fordelen med affiliate marketing er at du ikke behøver å finne annonsører, de legger alle klar for deg på ulike affiliate nettverk, det eneste du trenger å gjøre er å opprette deg som affiliate publisher på et eller flere affiliate nettverk også er du i gang.

Disse nettverkene har norske annonsører:

Når du har tilmeldt deg som affiliate publisher på et eller flere av ovenstående affiliate nettverk, vil du kunne finne hundrevis av norske annonsører som står klar til å samarbeide med deg, når du har tilmeldt deg deres affiliate kampanje, vil du få et affiliate-lenk som du kan dele på Instagram og for hvert salg eller lead du skaffer til annonsører vil du bli belønnet med en kommisjon som du også kan finne på nettverket.

Bra tips til deg som vil jobbe med affiliate marketing:

Om du ønsker å jobbe med affiliate marketing som inntjeningsmetode på Instagram, da er det best du enten har 10.000 eller fler følgere på Instagram, slik du har fått låst opp Swipe Up funksjonen eller du har din egen nettsted / blogg.

Årsaken til dette er så klart at du må kunne dele dine affiliate-lenker med dine følgere for å kunne tjene penger med denne metoden og den eneste muligheten du har, hvis du ikke har 10.000 følgere eller dit eget nettsted eller blogg er ved å legge ditt affiliate-lenk i biografien din, dette begrenser og minsker antallet av klikks markant og går dermed ut over inntjeningen din.

Så hvis du ikke har 10.000 følgere på Instagram, vil jeg anbefale deg å lage en blogg tilhørende din profil på Instagram og legge opp lenk til din blogg i biografien på profilen din. Du kan enkelt å lett lage din egen blogg med One.com og WordPress.

Kjøp domene og webhotell hos One.com

Hvis du har 10.000 følgere eller flere på Instagram, da er affiliate marketing kjempeenkelt og den absolutt beste måten å tjene penger på.

2. Selg dine egne produkter

Et annet alternativ til deg som ønsker å tjene penger på Instagram er å selge produkter gjennom din Instagram-profil eller en tredjeparts side som eksempelvis din egen nettbutikk.

Hvordan du ønsker å gjøre det er opp til deg, men den mest lønnsomme metoden er klart å lage sin egen nettbutikk og finne produkter å selge derpå, da utnytter du din popularitet på Instagram til å sende trafikk og kunder til nettbutikken din, isteden å sende det til samarbeidspartnere.

Kjøp domene og webhotell hos One.com

Det er ikke noe vanskelig å lage sitt eget nettsted eller sin egen nettbutikk, hos One.com kan du raskt og enkelt komme i gang med dit eget domene og et tilhørende webhotell, heretter installere du WordPress og E-commerce pluginnet Woocommerce og følger de guidesene som er. Alternativ kan du søke på YouTube og Google etter enkle guides til hvordan du lager din egen nettbutikk i WordPress.

3. Sponset innlegg

Den tredje og siste måten hvorpå du kan tjener penger på Instagram på er ved å legge opp innlegg og storys om bedrifter og merker på profilen din imot betaling.

Dette kalles sponset innlegg og er en veldig vanlig måte å tjene penger på Instagram på, metoden er dog ikke kjempelønnsom med mindre du er ganske stor på det sosiale mediet og det er oss derfor det er den siste metoden jeg velger å presentere for deg.

Hvordan bli sponset på Instagram?

De fleste influensers på Instagram blir kontaktet av annonsører som ønsker å inngå et samarbeid, har ikke du hadde dette held, da trenger du muligens å tenke på å gjøre profilen din mere kjent, skaffe flere følgere og øke følger engasjementet ditt.

Det mest naturlige når man ønsker å inngå sponsor med merkevare er at de kontakter deg, fremfor du kontakter dem, men dette skal selvfølgelig ikke holde deg fra å kontakte merkevarer du ønsker å samarbeide med.

Viktig tips til deg som vil lage sponset innlegg:

Først og fremst da vil jeg advare deg mott å inngå i et dårlig partnerskap, hvor merkevarer og bedrifter for mye mere ut av avtalen i forhold til deg.

Det foregår en kjedelig tendens på de sosiale medier og spesielt på Instagram, hvor kjente og populære merkevare får influensers til å inngå veldig ulønnsomme avtaler fordi influensene selv bruker og liker merkevare og syns det kult å ha en assosiasjon til merkevaren og på denne måten blir utnyttet.

Så et godt tips er å kjenne sin verdi og ikke inngå ulønnsomme avtaler med merkevare til tross for man kanskje liker dem og bruker deres produkter.

Hvor mange følgere må du ha på Instagram for å tjene penger?

Det finnes ingen øvre eller nedre grense for hvor mange følgere du trenger på Instagram for å kunne tjene penger på det sosiale mediet. I prinsippet kan du tjene penger uten å ha noen følgere, så lenge du drar besøkende til din profil ved hjelp av #hashtags og geografisk-tagging.

Men så klart, da har du større sjanse for å tjene penger jo flere følgere og jo mer engasjert dine følgere er. Det kan være en kjempe fordel å ha mer enn 10.000 følgere, da dette åpner opp for swipe-up funksjonen i Instagram-storys.

Hvor mye tjener man på Instagram?

Litt på samme måte som med affiliate marketing, da avhenger det av hvor «stor» du er på de sosiale mediet, Instagram. Jo flere følgere du har og jo mer engasjert de er, jo flere penger er bedrifter villige til å betale for at du annonsere for dem.

Velger du å bruke affiliate markedsføring som inntjeningsmetode på Instagram, da spiller ditt følger engasjement inn i bildet, for jo flere av dine følgere som trykker på ditt affiliate-lenk og konvertere, jo flere penger tjener du.

Husk markedsføringsloven når du annonsere på Instagram

I Norge er det strenge regler for reklamering på nett og det finnes et spesifikt lovverk som beskriver de gjeldende love og regler som du må overholde hvis du vil annonsere og tjene penge på Instagram.

Om ikke annet er bestemt, da gjelder loven om kontroll med markedsføring, handelspraksis og avtalevilkår i forbrukerforhold og det stilles krav til god forretningsskikk mellom næringsdrivende.

Lovverket kalles for markedsføringsloven og kan finnes på Lovdata.no. Det er veldig lurt å sette seg inn i reglene før man begynner å reklamere på Instagram og generell på nett, da du i verste fall kan få en bot hvis du ikke overholder reglene som beskrevet.

Oppsummering

Instagram er et fantastisk sted å tjene penger, men det krever at man har et bra publikum, hvilket kan være vanskelig å få oppbygget hvis ikke man har dette.

Ønsker du å tjene penger på profilen din på Instagram må du enten få deg en sponsor eller flere, dette kan ta tid og være vanskelig hvis du ikke har mange følgere eller hvis ditt følger engasjement er veldig lavt, for da blir det ikke noe poeng for bedrifter og markedsfører seg på din profil.

En smart måte å tjene mest mulig på, er ved å kombinere flere av inntjeningsmåtene, på denne måten kan du skalere din inntjening og når du ikke akkurat har noen nye annonsører å lage sponset innlegg for, da kan du kjøre på med affiliate marketing og omvendt.

FAQs – Ofte stilte spørsmål