Innholdsfortegnelse

Vil du tjene litt ekstra hver måned? Da kan du prøve krefter med betalte spørreundersøkelser, det krever hverken kunnskap eller erfaring.

Betalte nett undersøkelser og spørreundersøkelser har lenge vært en kjent måte å tjene penger på. Årsaken til denne metoden eksistere dagen i dag er nok det faktum at det er en inntjeningsmetode som hverken krever kunnskap, erfaring eller utdanning – samt den kan gjøres hjemmefra i trygge og rolige omgivelser mens du koser deg på sofaen eller når du kjøre med kollektivt på vei til og fra arbeide, det er med andre ord en veldig simpel og tilpasningsdyktig metode å tjene penger på.

Rask oversikt over steder du kan tjene penger på betalte spørreundersøkelser:

Personlig har jeg prøvd krefter med flere forskjellige meningspaneler og jeg anbefaler YouGov og Meningstorget som de absolutt beste steder å finne og tjene penger på betalte undersøkelser, da de har den høyeste betaling og de beste plattformene å navigere rundt i.

Hvorfor svare på spørreundersøkelser?

 • Enkelt å komme i gang: Det er utrolig enkelt å komme i gang, alt du trenger å gjøre er å melde deg på ett eller flere undersøkelsespaneler, bekrefte registreringen, svare på spørreskjemaene du mottar, så er du i gang med å tjene penger.
 • Krever ingen erfaring: For å tjene penger på betalte spørreundersøkelser og spørreskjemaer på nett trenger du ingen utdannelse, erfaring eller spesifikk kunnskap, for dette er den allmenne nordmannens svar de ulike undersøkelsespanelene er ute etter.
 • Kom i gang på få minutter: For å komme i gang med å tjene penger på betalte spørreundersøkelser og spørreskjemaer trenger du bare en e-post og være over 18 år (noen 14 – 16 år).

De 5 beste stedene å tjene penger på å ta spørreundersøkelser

Ønsker du å komme i gang med å tjene penger på betalte undersøkelser på nett, da vil vi anbefale deg å tilmelde deg følgende undersøkelsespaneler:

1.YouGov

Bli en del av YouGov-panelet. Din mening blir hørt og belønnet!

Hos YouGov kan du besvare betalte undersøkelser og få den høyeste pris per undersøkelse av alle stedene du kan besvare undersøkelser online. Jeg vil dog uansett anbefale deg å opprette en bruker hos mere én et panel, da du mest sannsynlig vil gå tom for undersøkelser etter hvert, dersom du bare et registrert hos et panel.

YouGov er det beste forbrukerpanel å svare på undersøkelser for å motta betaling, de har nemlig den høyeste utbetalingen og de beste vilkårene.

2. Toluna

Påvirk noen av verdens største merkevarer med Toluna!

Toluna er et internasjonalt undersøkelsespanel som tilbyr betalte spørreundersøkelser og spørreskjemaer til sine brukere og hjelper bedrifter med å skaffe nødvendig data for å ta viktige beslutninger for deres videre utvikling.

Toluna samarbeider med gigantiske internasjonale selskaper som Coca-Cola, Amazon og Fiat, for å nevne noen.

Dette betyr også at du kan være så heldig å få undersøkelser fra de tre nevnte selskapene samt mange andre, som medlem av Toluna-panelet.

Hos Toluna har de mottoet Inspirer, Del og Tjen. Toluna er ekstremt godt anmeldt av deres brukere og partnere.

Slik fungerer Toluna:

Toluna fungerer på den måten at du først må melde deg på, selvfølgelig. Du vil da automatisk motta skreddersydde undersøkelser og meningsmålinger som du kan svare på for belønning.

 1. Meld deg på Toluna
 2. Svar på undersøkelser
 3. Motta Toluna-poeng
 4. Løs inn poengene dine

Så enkelt er det.

Toluna-belønninger:

Toluna belønner sine brukere med poeng som kan løses inn for PayPal-betalinger (kontanter), gavekort og mye mer.

Du står fritt til å velge hvilken type belønning du ønsker, uansett hva du ønsker gavekort eller kontantbetalinger til PayPal-kontoen din.

Hvis du ikke har en PayPal-konto, kan du opprette en konto hos dem gratis, helt gratis.

Er Toluna trygt eller svindel?

Toluna er som nevnt et høyt anerkjent og betrodd forskningspanel på internasjonalt nivå. Deres firma og panel bidrar til å gjøre en forskjell sammen med deres mange registrerte brukere. Vi har til og med testet Toluna-panelet over lang tid og svart på spørreundersøkelser og meningsmålinger på deres plattform uten problemer. Så du kan trygt og sikkert bruke Toluna for å tjene litt ekstra hver måned.

3. MonoSuveys

Tjene penger eller et gavekort ved å svare på spørreundersøkelse

MonoSurveys er et av de mest populære panelene innen betalte undersøkelser, siden de tilbyr kontantutbetalinger av poengene du tjener gjennom plattformen deres når du svarer på undersøkelsene deres.
Pengene blir imidlertid ikke utbetalt til din bankkonto, men i stedet din PayPal-konto, når pengene er overført til din PayPal-konto, kan du enkelt og greit overføre dem til din bankkonto. Grunnen til denne betalingsmåten er at MonoSurveys, som mange andre, er et internasjonalt selskap og det ville være ekstremt vanskelig å utvikle et betalingssystem som passer alle banker rundt om i verden og derfor samarbeider de med PayPal.

PayPal er et anerkjent finansselskap du trygt kan bruke, hvis du ikke allerede har en bruker hos PayPal kan du opprette en gratis og dermed få utbetalt det du tjener hos MonoSurveys.

4. Meningstorget

Si din mening. Bli belønnet.

Meningstorget er et forbrukerpanel på lik linje med YouGov og Norstatpanel. Meningstorget tilbyr betalte undersøkelser og online spørreskjemaer for belønning i form av gavekort eller kontantuttak til din Paypal-konto. Meningstorget er et internasjonalt brukerpanel som er anerkjent for å tilby spennende spørreskjemaer og gode belønninger til brukerne.

5. Norstatpanel

Svar på undersøkelser og få belønning for det

Norstatpanel er et undersøkelsespanel utarbeidet og drevet av Norstat, som har som mål å hjelpe bedrifter med å samle inn data fra generelle forbrukere gjennom betalte spørreundersøkelser og online spørreskjemaer. Norstatpanel holder til i Danmark, Norge og Sverige, hvor flere hundre tusen forbrukere og bedrifter er registrert, i håp om å skape en bedre fremtid.

Som medlem av Norstat-panelet og med opptjente mynter (poeng) kan du også donere til veldedige formål. I butikken deres kan du velge hvilken veldedig organisasjon og hvor mye du vil donere, i 2020 donerte medlemmene deres mer enn 1,2 millioner. kroner til veldedige prosjekter gjennom Norstatpanel.

Slik fungerer Norstatpanel:

Norstatpanel fungerer slik at du først og fremst må melde deg på, selvfølgelig. Du vil da automatisk motta skreddersydde undersøkelser og meningsmålinger som du kan svare på for belønning. Meld deg inn i Norstatpanelet Svar på undersøkelser Motta Norstat-mynter Løs inn myntene dine Så enkelt er det.

Norstatpanel-belønninger:

Belønninger finner du i butikken deres, som de kaller Norstat-butikken. Her får du en oversikt over dine Norstat-mynter, stjerner og billetter du har aktivt eller opptjent. I Norstat-butikken kan du velge mellom følgende belønninger:

 • Gavekort
 • Kuponger
 • Lotteri
 • Gi penger til veldedighet

Du kan for eksempel kjøpe et gavekort til elektronikkbutikken Power eller strømmetjenesten Spotify. Du kan også velge å kjøpe kuponger som du kan løse inn i ulike butikker rundt om i Norge, for eksempel for 7-11, hvor du kan få en valgfri Coca-Cola eller en kopp kaffe.

Få betalt for å svare på spørsmål

Mange nordmenn bruker allerede i dag nett undersøkelser som bi-inntekt og på verdensplan er det også veldig populært, faktisk er det flere millioner brukere på det velkjente panel YouGov.

Ønsker du å få utbetalt riktige penger, da er alternativet PayPal utbetaling. Kjenner du ikke til PayPal, da kan du lese mere om dem her – Det er et krav å ha en konto hos PayPal hvis du ønsker å få utbetalt penger for dine besvarelser. Per dags dato er det kun Meningstorget, MonoSurveys og Toluna som tilbyr utbetaling av penger for dine besvarelser, hvorimot andre paneler som YouGov og I-say kun utbetaler i gavekort og lignende fordeler.

Slik fungerer det

Alle panelene som tilbyr betalte spørreundersøkelser, er bygd opp på mer eller mindre samme måte. Du registrerer deg som bruker (gratis) på deres nettsted, heretter vil du få tilgang til panelet og en rekke undersøkelser ut ifra din demografi (alder, kjønn, bosted ol.).

Når du får tildelt en undersøkelse, får du mulighet for å besvare denne, du vil også bli notifisert per e-post hver gang en ny undersøkelse er klar for dine besvarelser.

Etter du har besvart undersøkelsen vil du motta noen fiktive og digitale poeng som du kan veksle hos det pågjeldende panel til riktige penger, gavekort eller andre personlige goder.

Gode råd til deg som ønsker at tjene penger på spørreundersøkelser online

Spørreundersøkelser og betalte nett undersøkelser er ikke noe som du blir rik av, tvert imot, det er både tidskrevende og kjedelig, samt ulønnsomt – men det er fortsatt en veldig enkel metode å tjene ekstra penger på som ikke krever hverken utdanning eller noe spesiell kunnskap av noen art.

Før du begynner på betalte nett undersøkelser hos de mange forskjellige brukerpanelene vil jeg gi deg noen gode råd til hvordan du enklest og best kommer i gang, slik du unngår de samme tappene som mange andre og jeg selv har gjort.

 • Opprett egen e-post for undersøkelser
 • Besvar undersøkelser på farten

Opprett egen e-post for undersøkelser

En av ulempene med betalte spørreundersøkelser og de meningspanelene som tilbyr disse er, at de sender ut veldig mange e-poster, både når det er nye undersøkelser du kan besvare samt nyheter og andre kjedelige e-poster. Det er derfor lurt å opprette seg en ny e-post som du bruker til betalte undersøkelser når du skal opprette en bruker.

Du kan gratis opprette en ny e-post hos G-mail eller Outlook og slippe de mange e-postene fra de ulike panelene når du går i gang.

Besvar undersøkelser på farten

En av fordelene med de anbefalte meningspanelene i denne artikkelen er at de er enten mobilvennlige eller har utviklet deres egen app, dette betyr at du kan besvare undersøkelser på farten, på vei til og fra jobb eller hvor enn du er i verden. På denne måte kan du utnytte tiden når du allikevel ikke gjør noe og tjene penger isteden.

Hva er aldersgrensen på betalte spørreundersøkelser?

Betalte undersøkelser er ikke kun for de som er over 18 år, flere paneler tilbyr betalte spørreundersøkelser til unge teenagere og du komme i gang i en alder av bare 14 år hos I-say.

Det er dog ikke alle paneler som tilbyr undersøkelser til personer under 18, nedenfor kan du se aldersgrenses på de forskjellige panelene som jeg har funnet:

Er det trygt å tjene penger på spørreundersøkelser?

Det korte og riktige svar er ja – betalte nett undersøkelser er en trygg og sikker måte å tjene litt ekstra penger på, det eneste du skal være oppmerk som er at du vil motta riktig mange e-poster fra panelene du tilmelder deg og det er derfor lurt å opprette en særskilt e-post adresse som du utelukkende benytter til betalte undersøkelser på nett.

Best betalte nett undersøkelser

Hos YouGov kan du besvare betalte undersøkelser og få den høyeste pris per undersøkelse av alle stedene du kan besvare undersøkelser online. Jeg vil dog uansett anbefale deg å opprette en bruker hos mere én et panel, da du mest sannsynlig vil gå tom for undersøkelser etter hvert, dersom du bare et registrert hos et panel.

YouGov er det beste sted å svare på undersøkelser for å motta betaling, de har nemlig den høyeste utbetalingen og de beste vilkårene.

Vil du tjene litt ekstra hver måned? Da kan du prøve krefter med betalte undersøkelser på nett, det krever hverken kunnskap eller erfaring.

Betalte nett undersøkelser og spørreundersøkelser har lenge vært en kjent måte å tjene penger på. Årsaken til denne metoden eksistere dagen i dag er nok det faktum at det er en inntjeningsmetode som hverken krever kunnskap, erfaring eller utdanning – samt den kan gjøres hjemmefra i trygge og rolige omgivelser mens du koser deg på sofaen eller når du kjøre med kollektivt på vei til og fra arbeide, det er med andre ord en veldig simpel og tilpasningsdyktig metode å tjene penger på.

Personlig har jeg prøvd krefter med flere forskjellige meningspaneler og jeg anbefaler YouGov og Meningstorget som de absolutt beste steder å finne og tjene penger på betalte undersøkelser, da de har den høyeste betaling og de beste plattformene å navigere rundt i.

Konklusjon

Ønsker du å tjene litt ekstra, da er betalte undersøkelser en fin måte å gjøre dette på. Har du ambisjoner om å bli rik eller leve av nettbasert inntjening, da er ikke betalte undersøkelser veien å gå, da burde du hellere se på metoder som affiliate marketing eller passiv innkomst – her kan du tjene ubegrenset, men det krever også mye mer arbeid, tid og energi.

Hvis du velger å prøve å tjene penger på betalte spørreundersøkelser, da burde du registrere deg hos mere enn et panel, slik du får flere undersøkelser å besvare og dermed øker inntjeningen din på betalte undersøkelser.

Før du går i gang, er det lurt å opprette en ny e-post som du dedikere til panelene hvor du oppretter deg for å besvare undersøkelser, slik du unngår en masse spam og e-poster hver eneste dag med kjedelige eller likegyldige nyheter.

Overall er denne metoden en ganske enkel men kjedelig og ikke såpass lønnsom at det lønner seg i lengden, men hvis du allikevel ikke har noe å gjøre og ikke har kreftene til å begynne på noe større som affiliate marketing, så er det jo et forsøk verdt.

FAQs – Ofte stilte spørsmål

Få svar på ofte stilte spørsmål om betalte undersøkelser og spørreskjemaer på nett her.

Er det mulig å tjene penger på spørreundersøkelser?
Ja, du kan enkelt tjene penger på å svare på spørreundersøkelser. Det er enkelt og lett å komme i gang, som vanligvis tar mindre enn 2 minutter, alt du trenger å gjøre er å registrere deg med et brukerpanel som Toluna, Meningstorget eller YouGov, og du vil automatisk få tilordnede spørreundersøkelser du kan svare mot en eller annen form for betaling.

Hvordan tjene penger på online spørreundersøkelser?
For å tjene penger på undersøkelser, opprett en bruker med et brukerpanel som tilbyr spørreundersøkelser. Dette gjøres for eksempel av YouGov, Meningstorget, Toluna og Monosurveys, for å nevne noen.. Når du har registrert deg som bruker med ett eller flere brukerpaneler, vil du automatisk få tildelt relevante spørreundersøkelser som du kan svare mot et gebyr i form av premier, kontanter eller gavekort.

Hvor mye penger kan man tjene på spørreundersøkelser?
Antall spørreundersøkelser du kan få per måned fra hvert brukerpanel du oppretter med er imidlertid begrenset, og det kan derfor være fordelaktig å registrere deg med flere forskjellige brukerpaneler, slik at du maksimerer antall spørreundersøkelser du kan svare på og dermed tjener mest penger på dette.