Affiliate markedsføring er en av de beste måtene å tjene penger på nett og det er den absolutt beste måten å skape seg passiv inntekt på foruten selvfølgelig investeringer, men dette innebærer en risiko hvorimot affiliate markedsføring kan gjøres kostnads- og risikofritt.

Ja, fordelene er mange og ulempene få når vi snakker affiliate marketing, men det er en utfordring mange støter på og det er – hvor finner jeg de beste affiliate programmene?

Dette er noe jeg vil gi deg svaret på samt mye mere.

Denne guiden inneholder en lang introduksjon hvor vi går i dybden med hva et affiliate program er, hvordan du søker og de mange begrene innafor affiliate markedsføring, ønsker du å gå direkte til avsnittet med de beste affiliate-programmene i Norge kan du trykke her og gå direkte til dette avsnittet.

De +5 beste affiliate-programmer i Norge

Vi har søkt og søkt etter ulike norske affiliate programmer og samlet en liste over de +5 beste affiliate programmene som du kan tilmelde deg i dag og begynne å reklamere for, med størst sannsynlig sukkes og inntekt.

1. Affiliate program: Firi

Tjen 100 NOK I Bitcoin + prosenter (CPL + CPO)

Firi (tidligere MiraiEx) er en norsk kryptobørs som åpnet tilbake i 2017 hvilket vil si det er ganske ferske og akkurat derfor har de også et attraktivt affiliate program som har til formål å skaffe nye kunder. På investeringsplattformen og kryptobørsen deres kan du handle de mest kjente kryptovaluta som Bitcoin, Ethererum, Ripple og DAI for å nevne noen.

Før jeg forteller deg om det lukrative og fantastiske affiliateprogram som Firi tilbyr, vil jeg minne om at du vil motta en bonus på 40 NOK i Bitcoin når du oppretter en konto gjennom vår vervelenk og få muligheten for å opptjene inntil 160 NOK i Bitcoin som bonus.

For å få tilgang til Firi’s affiliate program må du være registrert med din egen konto, dette koster ikke noe og du kan benytte kontoen din til affiliate og ikke noe annet, om du vil.

Provisjon:
Firi’s affiliate program tilbyr to kommisjonsformer og du registrerer deg automatisk til begge når du henviser en ny kunde.

Første provisjon er deres CPL betaling på 100 NOK tilsvarende den aktuelle verdi av Bitcoin på konverteringstidspunktet.

Den andre provisjonen er deres CPO som stiger gradvis for jo fler du verver til plattformen deres. Det er en type inntektdeling hvor du deler de inntektene som MiraiEx tjener på handelsgebyret deres.

Du kan herunder se hvor mye av handelsgebyret MiraiEx deler med deg ut ifra hvor mange du har vervet:

 • 1 – 5 kunder vervet = 5% kommisjon
 • 6 – 10 kunder vervet = 7% kommisjon
 • 11 – 20 kunder vervet = 9% kommisjon
 • 21 – 50 kunder vervet = 11% kommisjon
 • 51 – 100 kunder vervet = 13% kommisjon
 • 101 – 200 kunder vervet = 15% kommisjon
 • Over 200 kunder vervet = 20% kommisjon

Denne modellen er en av de beste innenfor affiliate marketing og det er av samme grunn jeg har valgt affiliate programmet deres som nummer #1 i artikkelen min.

Konverteringspunkt:
For å få utbetalt din provisjon må en ny kunde registrere seg hos MiraiEx og verifisere brukeren sin, dette utløser da CPL på 100 NOK som utbetales i Bitcoin til den gjeldende verdi på utbetalingstidspunktet.

For å opptjene kommisjon på handelsgebyrer må de personer du vervet til MiraiEx bruke kontoen sin til handel.

Utbetaling av provisjon:
MiraiEx utbetaler både CPL og CPO inntjeningen din den første i hver måned. Det vil si, det som du har opptjent i januar måned vil bli utbetalt til din MiraiEx-konto den første februar.

2. Affiliate program: Sinful

Tjen 20% I salgskommisjon (CPO)

Sinful er en dansk nettbutikk innafor sexleketøy som fikk alvorlig sukkes for noen år tilbake, med denne suksessen valgte de å utvide deres forretning til Norge, hvilket ble enda en kjempe sukkes.

Sinful sitt affiliate program er perfekt for deg som er influenser eller blogg innafor hverdagslige ting eller sex og sunnhet.

Provisjon:
Med affiliate-programmet til Sinful kan du teoretisk tjene ubegrenset, da de tilbyr en prosentsats av det du selger.

Du tjener 20% i kommisjon av alle salg du skaper for annonsøren, denne provisjonsform kalles CPO (cost per order) og gjelder da alle ordre som plasseres av den vervet person så lenge informasjonskapslene er aktive på brukerens enhet.

Konverteringspunkt:
For å få betalt som affiliate publisher må den vervet person kjøpe et eller flere produkter på Sinfuls nettsted innenfor 30 dager som er den mengde tid informasjonskapslene lagres etter en person har trykket på affiliate-lenken din.

Utbetaling av provisjon:
Affiliate-programmet til Sinful er registret på affiliate-nettverket Partner-ads og det er da deres utbetalingsbetingelser som gjelder. Kort fortalt, da må du ha opptjent minimum 100 kroner som er mer enn 1 måned gammel for å få disse utbetalt.

3. Affiliate program: Disney+

Tjen 120 NOK per konvertering (CPL)

4. Affiliate program: Nordnet

Tjen 225 NOK per konvertering (CPL)

Hva er et affiliate program?

Et affiliate program er en avtale som inneholder en rekke regler og betingelser slik at annonsører og publishers kan samarbeide under forutbestemt forhold.

Et affiliate program inneholder blant annet informasjon om hvor lenge en bruker spores (informasjonskaper), hvor mye det betales til publisheren og hvordan en provisjon utløses.

Hvordan fungerer et affiliate program?

Et affiliate program fungerer på den måten at annonsøren (den som tilbyr affiliate-programmet) gir publisheren (den som reklamere for annonsøren) en unik lenk som inneholder en sporingskode som da følger brukeren online når denne trykker på affiliate-lenken og beveger seg fra publisherens plattform til annonsøren nettsted.

Når brukeren da gjør en handling (kjøper noe, tilmelder seg noe eller hva betingelsene nå engang er), da vil dette spores tilbake til den respektive publisher og hvis det utføres en provisjonsutløsende handling vil publisheren få utbetalt provisjonen sin.

Sporingen av brukeren fungerer ved hjelp av informasjonskapsler (cookies). Her er publisheren dårlig stillet om den besøkende nullstiller sine informasjonskapsler etter å ha trykket på affiliate-lenken, da sporingskoden går tapt og det vil da ikke bli utbetalt provisjon til tross for brukeren gjør en provisjonsutløsende handling.

https://www.partner-ads.com/no/klikbanner.php?partnerid=27022&bannerid=54626

Mange affiliate-publishers benytter seg dog av verktøyer som kan forkorte lenkene som eksempelvis Bitly.com eller Tinyurl.com – på denne måten kan et affiliate-lenk skjules og se slikt ut:

https://bit.ly/3zdZfZk

Et tredje og kanskje mer brukt alternativ er å gjøre lenken helt skjult ved å lage en hyperlenka, hvor en given tekst er selv lenken som eksempelvis « denne teksten »

Affiliate provisjonsformer og begreper

Innafor affiliate marketing finns det mange begreper og forkortelser som betyr al verden og disse er ganske viktige å ha kjennskap til og forstå.

Når du konvertere eller verver noen til en service vil du motta en provisjon, men hvordan provisjonen utbetales, hvor mye du får og når du får denne er forskjellige fra affiliate program til affiliate program.

Derfor har man oppfunnet disse forkortelser som beskriver når en konvertering utløser affiliate-provisjon for den som verver.

Disse begrepene må du kjenne til:

 • CPA (cost per action)
 • CPC (cost per click)
 • CPL (cost per lead)
 • CPO (cost per order)

Forkortelsene er beskrevet for annonsøren og derfor vil du finne at det heter “cost” eller kostnad per X, men det er altså betaling for deg som jobber med affiliate markedsføring som publisher.

CPA (cost per action)

Cost per action (CPA) eller kostnad per aksjon er når en annonsør betaler publisher et fast beløp for å selge et produkt eller en service. Dette kan være et abonnement eller et fysisk produkt som et par bukser.

I denne provisjonsform kan du som publisher være sikret et fast beløp for hver konvertering eller verving du skaffer den pågjeldende annonsør.

CPC (cost per click)

Cost per click (CPC) eller kostnad per klikk er når en annonsør betaler publisher et fast beløp for hver unik besøkende som videresendes fra publisheren til annonsøren. Det typiske beløp er få kroner (1 – 10 kroner per klikk) og det er som regel mange betingelser forbundet med denne provisjonsform.

Dette kan være en særdeles lønnsom inntjeningsmetode innafor affiliate markedsføring for de som har store e-post lister eller veldig mange besøkende på nettstedet deres.

CPL (cost per lead)

Cost per lead (CPL) eller kostnad per lead er når annonsør betaler publisher et fast beløp, litt på samme måte som med CPA, men her skal du blott verve en lead og ikke selge noe. Dette kan eksempelvis være å verve dine besøkende til annonsørens nyhetsbrev eller registrerer seg å bli ringet opp av annonsøren med et tilbud.

Denne provisjonsform er veldig vanlig og også en av de beste formene, da betingelsene for provisjon er enkle å oppnå. Det er ikke så vanskelig å få besøkende til ikke å bruke penger på noe, hvis de får noe ut av det.

CPO (cost per order)

Cost per order (CPO) eller kostnad per ordre er når annonsør betaler publisher en prosentsats av den samlet ordre som den vervede personer plassere hos annonsøren.

Denne provisjonsform er hyppigst anvendt på nettbutikker og bedrifter hvor det selges flere produkter og annonsørens overskudd per ordre er variabel. På denne måten er annonsøren sikret å tjene penger uansett, da han kjenner sin overskuddsprosent.

Hva er EPC?

Nå som vi har fått på plass hva du kan tjene på et affiliate program, da er det et begrep innafor affiliate marketing mer som er særdeles viktig å kjenne til og dette er EPC (earnings per click).

EPC (earnings per click) eller inntjening per klikk er den gjennomsnittlige inntjening som andre publishers har hatt over en bestemt periode, dette kan være 7 – 30 dager eller 3 måneder som regel.

Den gjennomsnittlige inntjening eller EPC kan være en pekepinn for hvor bra et affiliate program er, og hvor mye penger du kan tjene ved å reklamere for denne.

Eksempel på EPC: Om et affiliate program har en EPC på 7 kroner, betyr dette at for hver 100 person som trykker på lenken, da blir det opptjent 100 kroner. Om affiliate-programmet har en CPL (cost per lead) på 100 kroner, betyr dette at 1 av hver 10 i gjennomsnitt utløser en provisjon for publisher.

Jo høyere EPC et affiliate program har, jo bedre er det i form av inntjening for publisher.

Hvordan søke på et affiliate program?

Det er ganske lett å søke på et affiliate program, det eneste som kreves er at du har en plattform å dele innhold på og som annonsører og/eller affiliate-nettverk godkjenner.

En gyldig plattform kan være mange ting, det hyppigste er en blogg eller en profil/side på de sosiale medier, som regel Facebook, Instagram og lignende.

Når du har plattformen din på plass, kan du gå direkte til de annonsører som har deres eget affiliate program og søke den veien, hvis ikke annonsøren har sitt eget program, kan det være de har registrert seg hos et affiliate nettverk som da kjører affiliate-programmet på vegne av annonsøren.

Her gjelder samme prosedyre, du går til affiliate nettverket og registrerer deg med din kanal (plattform) og venter på godkjenning, når du har blitt godkjent vil du få tilgang til og mulighet for å søke på alle de annonsører som har opprettet et affiliate program hos nettverket.

Dette er den beste og enkleste måten å finne annonsører på og jeg anbefaler deg på det sterkeste å tilmelde deg et eller flere affiliate nettverk fremfor å søke deg til døde på Google etter affiliate-programmer.

De +5 beste affiliate-programmer i Norge

Vi har søkt og søkt etter ulike norske affiliate programmer og samlet en liste over de +5 beste affiliate programmene som du kan tilmelde deg i dag og begynne å reklamere for, med størst sannsynlig sukkes og inntekt.

Når du tilmelder deg et affiliate nettverk vil du automatisk kunne se hvilke affiliate programmer som er de mest lønnsomme og finne statistikker på hvilke som har den høyeste konvertering.

Som en hovedregel er det finans (lån) og casino (gamling) som er de mest lønnsomme affiliate-programmene, men vi har forsøkt å finne affiliate-programmer innafor ulike nisjer, slik enhver kan være med å ha mulighet for å reklamere for disse annonsører uansett hvilken kanal og nisje man jobber innafor.

De +5 beste norske affiliate-programmer:

 1. Firi Firi
 2. Sinful – Partner-ads
 3. Disyney+Daisycon
 4. Nordnet Adservice
 5. Shaping New Tomorrow Adtraction

Det er 100% gratis å tilmelde seg et affiliate program eller nettverk og begynne å reklamere for en bestemt annonsør, men mange annonsører påkrever du fremviser en fornuftig kanal du kan promovere dem på og enkelte krever en manuell godkjenning.

Alle casino affiliate programmene

Vil du gjerne tjene mange penger med affiliate marketing, da må du enten starte med affiliate markedsførings av casino eller lån – med mindre du har en ekstremt populær plattform som trekker tusenvis av besøkende om dagen som du kan konvertere.

Årsaken til at casino har en så høy inntjening og gir deg mulighet for å leve av affiliate markedsføring er, at du blir belønnet for både CPL (hver lead du skaffer), altså du får et fast beløp som er ganske høy og i tillegg til dette så tilbyr de fleste casino-programmene også det man kaller «revenue share» eller på norsk inntektdeling.

Inntektsdeling betyr at du i en periode eller alltid vil motta en prosentsats av det som blir satt inn på spillekontoen til de nye brukere du har fått til casinoet – du kan altså tjene penger resten av livet på bare en konvertering.

Hvis du velger å starte med affiliate marketing innenfor casino da et det ikke bare et affiliate program som er bra, de er alle bra og du finner dem alle hos Matching Visions.

Matching Visions er det affiliate nettverk med flest affiliate-programmer innafor casino og spil.

Oppsummering

Som du kan se, da er de fleste affiliate-programmene tilgjengelig hos ulike affiliate nettverk og ved å tilmelde seg et affiliate nettverk kan du også enklest og raskest komme i gang med affiliate marketing og finne ut hva du kan tjene for å reklamere for de ulike annonsørene.

Hos Verusam er vi selv en registrert hos mange forskjellige affiliate-nettverk og vi har også skrevet en artikkel om de forskjellige norske affiliate nettverk og hvordan du kommer i gang med affiliate marketing i Norge så vel som i utlandet.

Det er ikke provisjonsform som er bedre enn en annen, da det avhenger av hvilken nisje du jobber innafor og hvilken kanal du markedsfører innafor som har mye å si i forhold til hvordan du tjener mest penger på affiliate markedsføring, men med det sakt, da er det så klart best, hvis mulig, og markedsfører de affiliate-programmene som tilbyr prosentsatser på livsbasis, altså uten noen ende.

FAQs – Ofte stilte spørsmål

Finn svar på vanlige spørsmål om affiliate programmer.

Hvor kan jeg finne tyske affiliate programmer?
Det kan være vanskelig å finne de rette affiliate nettverk med programmer innenfor de landende man ønsker å reklamere, her på siden kan du finne affiliate-nettverk som tilbyr affiliate-programmer og annonsører i Tyskland.

Daisycon – 195 tyske affiliate programmer

Det internasjonale affiliate-nettverket Daisycon tilbyr opptil 195 forskjellige nasjonale- og internasjonale affiliate-programmer som kan reklameres for den tyske befolking.

Hva er CPO?
Cost per order (CPO) eller kostnad per ordre er når annonsør betaler publisher en prosentsats av den samlet ordre som den vervede personer plassere hos annonsøren.

Denne provisjonsform er hyppigst anvendt på nettbutikker og bedrifter hvor det selges flere produkter og annonsørens overskudd per ordre er variabel. På denne måten er annonsøren sikret å tjene penger uansett, da han kjenner sin overskuddsprosent.

Hva er CPL?
Cost per lead (CPL) eller kostnad per lead er når annonsør betaler publisher et fast beløp, litt på samme måte som med CPA, men her skal du blott verve en lead og ikke selge noe. Dette kan eksempelvis være å verve dine besøkende til annonsørens nyhetsbrev eller registrerer seg å bli ringet opp av annonsøren med et tilbud.

Denne provisjonsform er veldig vanlig og også en av de beste formene, da betingelsene for provisjon er enkle å oppnå. Det er ikke så vanskelig å få besøkende til ikke å bruke penger på noe, hvis de får noe ut av det.

Hva er CPC?
Cost per click (CPC) eller kostnad per klikk er når en annonsør betaler publisher et fast beløp for hver unik besøkende som videresendes fra publisheren til annonsøren. Det typiske beløp er få kroner (1 – 10 kroner per klikk) og det er som regel mange betingelser forbundet med denne provisjonsform.

Dette kan være en særdeles lønnsom inntjeningsmetode innafor affiliate markedsføring for de som har store e-post lister eller veldig mange besøkende på nettstedet deres.

Hva er CPA?
Cost per action (CPA) eller kostnad per aksjon er når en annonsør betaler publisher et fast beløp for å selge et produkt eller en service. Dette kan være et abonnement eller et fysisk produkt som et par bukser.

I denne provisjonsform kan du som publisher være sikret et fast beløp for hver konvertering eller verving du skaffer den pågjeldende annonsør.

Hva er et affiliate nettverk?
Et affiliate nettverk er et selskap som forbinder bedrifter med influensers/ bloggere og andre som kan tilby markedsføring på en eller annen type plattform. Affiliate nettverk tjener da en prosentandel eller et fast beløp for det som tjenes av publisheren og betales av annonsøren.

Som affiliate publisher er det her du kan finne affiliate programmer som du kan tilmelde deg å dermed begynne å tjene penger på affiliate marketing.