Ønsker du å komme i gang med affiliate marketing, da burde du tilmelde deg et affiliate nettverk som tilbyr affiliate-kampanjer.

Affiliate marketing er en særdeles kjent markedsføringsstrategi for bedrifter som ønsker å spre kjennskap til deres merke eller få flere kunder. Affiliate marketing er dog ikke kun for bedrifter, det er også for influensers, bloggers og lignende, hvor disse kan tjene veldig bra penger ganske fort og enkelt.

Med et affiliate nettverk kan du som affiliate publisher (influenser, blogger ol.) kan du enkelt og raskt få tilgang til hundre- eller tusenvis av annonsører som du kan søke om at reklamere for og dermed tjene penger online på din sosiale medie-profil eller din blogg.

Prosessen i å bli medlem av et affiliate nettverk er egentlig ganske enkel, det tar typisk 2 – 5 minutter at opprette seg som affiliate publisher hos et nettverk også er du i gang. Felles for alle nettverk er at det er gratis å tilmelde seg, men det krever du har en plattform at tilmelde deg med, dette kan være alt fra en profil, gruppe eller side på de sosiale medier eller et nettsted / blogg.

Affiliate marketing kort forklart:

Du sender ut en lenk eller plassere en affiliate-lenk på din blogg, når en besøkende trykker på denne og gjør et kjøp eller tilmelder seg et nyhetsbrev (forskjellig fra annonsør til annonsør), da får du en kommisjon eller prosentsats av det salget som har blitt skapt gjennom din unike lenk (affiliate-lenk).

Oversikt over de 4 beste norske affiliatenettverk

Når du har blitt tilmeldt et nettverk vil du få tilgang til deres interfase hvor du kan se de annonsører som tilbyr affiliate-kampanjer på det pågjeldende nettverket samt hvilke vilkår og provisjoner som du kan opptjene ved å reklamere for dem. Noen annonsører krever manuell godkjenning mens andre er åpne for alle, hvis en annonsør påkrever manuell godkjenning, må du først søke om å reklamere for deres affiliate-kampanje og vente på godkjenning før du får ditt affiliate-lenk og dermed mulighet for å reklamere for disse.

1. Partner-ads

Dansk affiliatenettverk med affiliateprogrammer i hele Skandinavia inkludert Norge

Partner-ads er et dansk affiliate nettverk som tilbyr affiliate programmer i hele skandinaven (Norge, Danmark og Sverige).

Affiliate nettverket er blant de mest populære i hele skandinaven da de har tusenvis av annonsører tilmeldt hos dem, hvilket gjør det til et bra sted for affiliate-partners å finne attraktive affiliate-kampanjer på.

Partner-ads har oss veldig konkurransedyktige provisjoner og kommisjoner på deres mange affiliate-kampanjer, hvilket gjør dem til en veldig lønnsom affiliate-partner å ha.

Det som skiller Partner-ads ut fra andre affiliate nettverk er at de tilbyr utbetaling av affiliate-inntjening fra bare 100 kroner, hvor andre nettverk vanligvis har en minimumsgrense på 1000 kroner. Dette kan være særlig fordelaktig for deg som ikke tjener så mye på dit affiliate-arbeide men blott har det som en bi-inntekt.

2. Adservice

Adservice tilbyr industriens beste priser støttet av flere års erfaring i å optimalisere inntekter for publishers.

Adservice er litt større en Partner-ads, da de tilbyr affiliate i hele Norden og ikke bare Skandinaven. Adservice er én av favoritt nettverkene mine og jeg har selv brukt dem siden dag en.

Adservice er altså Nordens affiliate nettverk og tilbyr derfor affiliate-programmer i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Tyskland (ikke Island, Grønland eller Færøyene). Så teoretisk er ikke Adservice er nettverk som tilbyr affiliate i hele Norden, men de største landene i Norden.

Adservice tilbyr dog i motsetning til Partner-ads ikke utbetaling av affiliate-inntjening fra 100 kroner, men du må derimot ha tjent 1000 kroner eller mer på din affiliate-konto før disse blir utbetalt. Dette er dog vanlig hos de fleste nettverkene, så dette burde ikke ses som en ulempe, men mer som normen.

3. Daisycon

Internasjonalt affiliatenettverk med norske og utenlandske affiliateprogrammer

Daisycon er et internasjonalt affiliate nettverk eiet og drevet av Linehub. Nettverk tilbyr affiliate-programmer i mer enn +20 lande, heriblant Norge og er dermed en fantastisk affiliate-partner for deg som ønsker å promovere affiliate-kampanjer i hele verdenen og ikke kun Norge.

Daisycon har mer enn +110 norske affiliate programmer du kan velge imellom når du tilmelder deg som affiliate publisher og tilbyr utbetaling av affiliate-inntjening fra 1 krone.

4. Tradetracker

Tjen penger på innholdet ditt

Tradetracker er et av de større affiliate-nettverkene med mere end +5000 annonsører fordelt på verdensplan. Tradetracker er kjente for deres unike og avanserte programvare og interfase som har blitt utviklet på i flere år og i dag administrere de mere end +5000 affiliate-kampanjer som er aktuelle hos dem i dag.

Tradetracker har i dag mer enn +125 norske annonsører og programmer tilgjengelige for affiliate publishers som fortsatt vokser for hver dag.

Oversikt over de beste affiliate programmene

Hvis du ikke bare et på jakt etter et bra affiliate nettverk, men derimot et affiliate-program og en lønnsom kampanje, da har jeg også laget en liste over de beste affiliate-programmene på nett samt hvilke affiliate-nettverk som tilbyr disse:

Firi

Firi (tidligere MiraiEx) er ikke et affiliate nettverk, men de tilbyr derimot et fantastisk affiliate program hvor du kan tjene ubegrenset, da de deler de de inntektene som de får av de nye brukene som du skaffer dem. Dette er med andre ord et helt fantastisk affiliate-program og jeg anbefaler deg derfor å opprette en gratis bruker på denne kryptobørs og samtidig få 40 NOK gratis i Bitcoin når du benytter mitt affiliate-lenk.

Provisjon: 100 NOK i Bitcoin + *prosenter

*prosenter: Du får en prosentsats av det handelsgebyret som Firi tjener på alle de du henviser med ditt affiliate lenk. De første fem henvisninger får du 5% på og fra 6 – 10 får du 7% og så videre, helt frem til du har henvist 200 personer, heretter får du 20% av handelsgebyrene av alle du henviser.

Utbetalingsvilkår: Kommisjon utbetales den første i hver måned.

Krav: Minimum 18 år

Sinful

Annonsøren Sinful har et av de beste affiliate-programmene på markedet og er registrert hos blant annet Partner-ads og andre affiliate nettverk.

Affiliate programmet tilbyr en skyhøy prosentandel av de salg du henviser og har en sporingstid på 14 dager, hvilket vi si at alle kjøp som gjøres av brukere du har henvist vil du bli kompenseret for i denne perioden.

Affiliate programmet har i tillegg til en skyhøy provisjon også en høy EPC (earnings per click) som ofte ligger på over 10 kroner per klikk.

Provisjon: 20.00%

Utbetalingsvilkår: Partner-ads vilkår gjelder

Krav: Minimum 18 år

Nordnet

Nordnet er en digital plattform for investering og sparring som eksistere og operere i hele Norden. Nordnet har de siste årene lagt særlig hardt trykk på deres markedsføring i Norge og resten av Norden etter deres sukkes i Danmark og har derfor laget deres eget affiliate-program.

Som alle andre affiliate-programmer innenfor finans, økonomi og penger, da er kommisjonen tårnhøy og du kan altså tjene kr. 255,- per lead du skaffer til deres plattform.

Fordelen med dette affiliate-program er at Nordnet er en seriøs bedrift og plattform, så du vil se en høy konverteringsrate så lenge du henviser personer på en plattform innenfor samme emne.

Du får betaling for hver registrert konto til enten besparelser og investering eller en pensjonskonto.

Provisjon: 255 NOK

Utbetalingsvilkår: Adservice vilkår gjelder

Krav: Minimum 18 år

Hva er et affiliate nettverk?

Et affiliate nettverk er et selskap som forbinder bedrifter med influensers / bloggere og andre som kan tilby markedsføring på en eller annen type plattform. Affiliate nettverk tjener da en prosentandel eller et fast beløp for det som tjenes av publisheren og betales av annonsøren.

Et affiliate-nettverk er altså er bra sted for både bedrifter og influensers- og bloggers å tilmelde seg for å finne samarbeidspartnere. Det skal dog også sies at det ikke er alle affiliate-programmer som registreres hos et affiliate nettverk, mange store bedrifter som eksempelvis Amazon har utviklet deres eget affiliate-program som du må tilmelde deg på direkte hos dem, dette er for å spare mellomleddet og tjene flere penger.

Hva er et affiliate program?

Når en annonsør tilbyr publishers å reklamere for dem, blir dette kalt et affiliate program. Et affiliate program må inneholde følgende:

  • Sporingstid
  • Provisjon

Sporingstid er den mengde tid som brukeren følges og spores av informasjonskapsler og den periode du kan opptjene kommisjon i etter at en bruker har benyttet lenken din. Hvis et affiliate-program har en sporingstid på 14 dager, da vil du fra det øyeblikk en bruker trykket på din lenk og 14 dager frem kunne tjene affiliate-kommisjon på annonsørens side.

Provisjon er den betaling du får og er enten et fast beløp eller CPL (cost per lead) eller en prosentandel av alt det salg du skaper innenfor sporingsperioden, dette kalles CPO (cost per order).

Hvis du benytter deg av et affiliate nettverk til å finne annonsører og affiliate programmer, vil du ofte også kunne finne særlig nyttig informasjon som kan være behjelpelig til å velge det beste programmet innenfor samme bransje. Informasjonene kan være ting som:

  • EPC (earnings per click)
  • Konverteringsrate

EPC eller earning per click er det gjennomsnitt som er tjent av andre affiliates (eller deg) innenfor den beskrevne tidsperioden som beskrevet. Hvis du finner et affiliate program med en EPC på 10 kroner, da har det i gjennomsnitt på alle klikks til annonsøren blitt utbetalt 10 kroner til publisheren. Hvis det da er et program med en provisjon på 100 kroner per konvertering, da er konverteringsraten 10%, altså hver 10. person som har klikket på affiliate-lenken har konvertert og gjennomsnitt (EPC) blir da 10 kroner.

Oppsummering

Affiliate markedsføring er en fantastisk måte å tjene penger online og med et affiliate nettverk er du sterkt stillet, både som bedrift (annonsør) og som influenser / blogger (publisher).

Du får gratis support, oversiktlighet og ikke minst en sterk markedsføringspartner også er det hele gratis.

For du som er publisher, er det lurt å opprette seg som affiliate-partner hos flere nettverk, slik du får tilgang til flest mulige annonsører og affiliate-kampanjer.

Med andre ord – du burde absolutt opprette deg hos de forskjellige affiliate-nettverkene om du ønsker å komme i gang med affiliate markedsføring, hva enn du er bedrift eller influenser / blogger.

FAQs – Ofte stilte spørsmål

Finn svar på vanlige spørsmål om affiliate nettverk.

Hva koster det å bli medlem av et affiliate nettverk?
Det koster ikke noe å bli medlem av et affiliate nettverk, det finnes dog enkelte (ikke mange) nettverk som krever du betaler et engangsbeløp på 50 – 100 kroner for å tilmelde deg som affiliate-partner. Dette er for å eliminere de mange useriøse registreringer som mange affiliate nettverk får og kun lukke inn de seriøse.

Hvordan bli medlem av et affiliate nettverk
Prosessen i å bli medlem av et affiliate nettverk er egentlig ganske enkel, det tar typisk 2 – 5 minutter at opprette seg som affiliate publisher hos et nettverk også er du i gang.

Felles for alle nettverk er at det er gratis å tilmelde seg, men det krever du har en plattform at tilmelde deg med, dette kan være alt fra en profil, gruppe eller side på de sosiale medier eller et nettsted / blogg.

Hvilket affiliate nettverk er det beste?
Av personlig erfaring vil jeg si at Partner-ads og Adservice er blant de beste affiliate-nettverkene i Norge, både grunnet de mange ulike annonsørene og affiliate-programmene som kan finnes her og deres unike og fantastiske support og utbetalingsvilkår.

Det beste affiliate-nettverket på internasjonalt plan er Daisycon, da de har veldig mange lande tilmeldt seg og har på samme måte som Partner-ads og Adservice, gode utbetalingsvilkår og support.

Hva er et affiliate nettverk?
Et affiliate nettverk er et selskap som forbinder bedrifter med influensers/ bloggere og andre som kan tilby markedsføring på en eller annen type plattform. Affiliate nettverk tjener da en prosentandel eller et fast beløp for det som tjenes av publisheren og betales av annonsøren.

Som affiliate publisher er det her du kan finne affiliate programmer som du kan tilmelde deg å dermed begynne å tjene penger på affiliate marketing.