MiraiEx, som nå går under navnet Firi, er en norsk og snart internasjonal handels- og investeringsplattform innen digitale valutaer. Her kan du lese våre erfaringer med og anmeldelse av Firi.

Firi er en kryptobørs som ønsker å gjøre det kryptisk med kryptovaluta, enkelt.

Hos Firi kan du investere i og handle med populære kryptovalutaer som Bitcoin, Ethererum og XRP, i tillegg til flere.

Svindel eller ikke?

Alltid innenfor nye ting, da er det økt risiko for svindel, da det er store mengder usikkerhet og mangel på kunnskap rundt et gitt tema, og det samme gjelder med kryptovaluta.

Kryptovaluta-svindel er fortsatt et stort problem, og dette åpner selvfølgelig for det naturlige spørsmålet, er Firi (MiraiEx) svindel eller ikke?

Firi eller MiraiEx er ikke en svindelplattform – det er en helt legitim kryptobørs og handelsplattform for digitale valutaer, bedre kjent som kryptovalutaer. Firi ble i 2019 registrert hos Finanstilsynet som tjenestetilbyder for veksling og oppbevaring av virtuell valuta i Norge.

Du kan opprette en investeringskonto hos Firi gratis og komme i gang med å investere i kryptovaluta på under 2 minutter med VIPPS og BankID.

Hva er Firi (MiraiEx)?

Firi (tidligere kjent som MiraiEx) er en norsk kryptobørs som har en visjon om å gjøre det like enkelt å handle og investere i kryptokurrency som i aksjer og fond.

Hos Firi kan du investere i populære kryptovalutaer som Bitcoin, Ethererum og Ripple for å nevne noen. Du kan enkelt og raskt komme i gang med kryptohandel ved å opprette en konto med din VIPPS-konto og bekrefte deg selv med BankID, så er du i gang.

Hvis du registrerer deg gjennom våres vervelenk, får du opptil 200 kr i vervebonus.

Det er viktig å huske at investering i Bitcoin og andre kryptovalutaer er på egen risiko, og historisk avkastning er aldri en garanti for fremtidig avkastning. Du må være minst 18 år for å registrere deg hos Firi.

Erfaringer med Firi

Vi har brukt handels- og investeringsplattformen siden de gikk under navnet MiraiEx tilbake i 2020 og ønsker at plattformen skal være en av de bedre.

Den eneste ulempen med Firi er at utvalget av kryptovalutaer du kan kjøpe og selge på plattformen er litt begrenset. Dette er imidlertid de mest populære kryptovalutaene du kan handle med dem.

Plattformen er superenkel å navigere og bruke. Hvem som helst kan finne ut hvordan du bruker plattformen og du, som førstegangsinvestor i krypto, kan enkelt finne ut hvordan du handler digitale valutaer.

Hvordan komme i gang med MiraiEx (Firi)

Opprettelse av bruker hos handelsplattformen MiraiEx er ganske enkel.

Få bonus når du oppretter bruker

Om du bruker våres vervelenk vil du få en bonus på opptil 200 kr.

Er MiraiEx svindel?

MiraiEx er etter våres erfaring ikke en svindelplattform Men du behøver ikke stole på oss, MiraiEx er nemlig kontrollert av Finanstilsynet.

Alt om Firi

Firi – eller bedre kjent, MiraiEx er Norges største kryptobørs. De byttet navn i løpet av 2021 fra MiraiEx til Firi etter en investeringsrunde. På kryptobørsen Firi kan du handle med kjente kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum, Ripple (XRP), Cardano og nogle enkelte flere.

MiraiEx gjør det enkelt å handle kryptovaluta online og er en fordelaktig plattform for deg som ønsker å kjøpe, selge eller investere i kryptovaluta på lang sikt.

Om MiraiEx

MiraiEx

Hos MiraiEx er det begrenset hvilke kryptovalutaer du kan kjøpe, men de planlegger å utvide sortimentet gradvis. Nedenfor kan du se hvilke kryptovalutaer du kan kjøpe gjennom MiraiEx:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Ripple (XRP)
 • Litecoin (LTC)
 • DAI

Bonus

Hos MiraiEx har de to forskjellige bonusordninger som gjør det attraktivt å bruke dem til kryptovalutahandel. De har utviklet en handelsbonus og et belønningssystem som i utgangspunktet også er en bonusordning.

Handlebonus

MiraiExs handelsbonus er en ordning der du får en prosentandel av det du handler i bonusen,

Handelsbonuser utbetales månedlig ved månedsskiftet, noe som betyr at handelsbonusen du tjener i januar blir utbetalt og tilgjengelig på MiraiEx-kontoen din 1. februar osv.

Belønninger

Firi Belønninger er et bonusprogram der du kan få forskjellige belønninger ved å oppnå forskjellige statuser

Belønninger blir betalt umiddelbart fra det de oppnås og vil være tilgjengelig på kontoen umiddelbart for videre handel.

Verveprogram

Få andre på Firi og bli belønnet, dette er deres tilknyttede eller rekrutteringsprogram, og det er ekstremt lønnsomt.

På samme måte som en handelsbonus blir alle inntekter fra rekrutteringsprogrammet utbetalt månedlig.

Handelsgebyr

MiraiEx tar kurtasje for enhver handel av kryptovaluta og vanlig valuta. MiraiEx’s handelsavgift er 0,5% uavhengig av hvilket marked du handler i, det vil si om du kjøper Bitcoin eller Ethereum, så er kurtasjen den samme, nemlig 0,5% av transaksjonsbeløpet.

Bankinnskud og uttak

Det er 100% gratis og superenkelt å overføre penger til MiraiEx-kontoen din, og dermed får du enkelt og raskt muligheten til å komme i gang med å investere i kryptovaluta.

MiraiEx lanserte Open Banking på plattformen deres den 5.10.2020, noe som har gjort bankinnskudd enklere og raskere. Open Banking foregår som følger:

 1. Velg banken du ønsker å betale fra.
 2. Gi tilgang til konto du vil betale fra med BankID.
 3. Skriv inn beløp og signer betalingen med BankID.

Innskudd tar mellom 1-2 virkedager.

Hvis du vil ta ut penger fra kontoen din hos MiraiEx, må du være oppmerksom på at du må betale et betalingsgebyr på NOK 45 per uttak. Du må betale minimum 500 NOK og maksimalt 200 000 NOK for hver dag (24 timer).

Dette er av sikkerhetsmessige årsaker og i samsvar med hvitvaskingsloven. Alle bankuttak må være til en person med samme navn og adresse som personen som har kontoen hos MiraiEx.

Innskud og uttak av kryptovaluta

Alle kryptovalutainnskudd på MiraiEx-kontoen din er 100% gratis og gratis på samme måte som bankinnskudd.

Når du oppretter en konto hos MiraiEx, får du automatisk en krypteringslommebok, ettersom dine kjøpte kryptovalutaer må lagres et sted og dette gjøres hos MiraiEx. Dette betyr at hvis du har kryptovalutaer med andre kryptovalutaer eller i en kryptovaluta, kan du overføre dem til kryptovalutaen din som følger med MiraiEx-kontoen din.

Hvis du vil ta ut kryptovaluta fra kontoen din hos MiraiEx må du være klar over at du må betale et uttaksgebyr som varierer fra kryptovaluta til kryptovaluta. Prisen avhenger av hvilken kryptovaluta du vil betale ut, du betaler et gebyr i valutaen du gjør uttak. Det vil si at hvis du betaler ut Bitcoin, vil du bli belastet et gebyr i Bitcoin, og det avhenger derfor av den aktuelle verdien av en enkelt valuta hva det koster i NOK å gjøre et uttak fra kontoen din når du velger å betale ut kryptovaluta.

Nedenfor finner du uttaksgebyrene på kryptovaluta fra MiraiEx:

 • BTC = 0,0005 BTC
 • ETH = 0,01 ETH
 • XRP = 2,0 XRP
 • LTC = 0,005 LTC
 • DAI = 5,00 DAI

I noen tilfeller kan det lønne seg å selge kryptovalutaene sine og betale ut i norske kroner i stedet for og omvendt. Det avhenger av valutakursen til kryptovalutaen du vil betale ut, og hvor mye du har i den. Du må også huske at du må betale en handelsavgift på 0,5% hvis du velger å gjøre dette. Vi anbefaler at du gjør en beregning for å se hva som lønner seg best før du tar uttak i kryptovaluta.

Sikkerhet

MiraiEx setter stor pris på din og deres sikkerhet og beskytter også personvernet ditt og har derfor gode vilkår i deres personvern.

Når det gjelder plattformsikkerhet og lagring av kryptovalutaer og midler ved hjelp av MiraiEx industristandard maskinvarepunger og multisig-løsning.

Fordeler og ulemper ved Firi

MiraiEx er en fantastisk plattform for deg som ønsker å investere i bitcoin og andre kjente kryptovalutaer

Alternativer til MiraiEx (Firi)

 • Coinbase
 • Etoro
 • Binance

Firi nyheder

Firi har for nylig annonceret at de åbner i Danmark og i den forbindelse afholder de en stor konkurrence/lotteri hvor de udlodder intet mindre end 235.000 danske kroner til 51 tilfældige vindere. Konkurrencen er opbygget som et lotteri, hvor hver henvisning giver et lod i konkurrencen. Man får automatisk ét lod ved deltagelse i konkurrencen således alle kan være i lodtrækningen om hovedpræmien på 50.000 danske kroner og de mange andre pengepræmier som udloddes i lotteriet. Les mer om Firi Danmark og den spennende konkurrence.

Nyttige lenker og kilder