Innholdsfortegnelse

Lær om hvordan du kan investere og tjene penger på crowdlending! Crowdlending er en spennende og stadig mer populær investeringsmulighet som gir deg muligheten til å låne ut penger direkte til privatpersoner eller småbedrifter gjennom digitale plattformer. Ved å investere i crowdlending-prosjekter kan du oppnå attraktive avkastninger samtidig som du hjelper andre med finansiering av deres prosjekter.

I dette innlegget vil vi ta deg gjennom grunnleggende konsepter om crowdlending, forklare hvordan det fungerer, og gi deg verdifulle tips for å lykkes som crowdlending-investor. Vi vil også dekke potensielle risikoer og hvordan du kan diversifisere porteføljen din for å minimere disse.

Enten du er en erfaren investor som søker nye muligheter, eller en nybegynner som ønsker å utforske crowdlending som en investeringsvei, vil dette innlegget gi deg nyttig informasjon og veiledning for å komme i gang og lykkes med crowdlending.

Hva er crowdfunding?

Crowdfunding er offentlig finansiering der flere mennesker jobber sammen om ett økonomisk mål.

  1. Donasjon
  2. Belønning
  3. Egenkapital
  4. Lån

Sistnevnte som er lånebasert crowdfunding, er der du kan investere pengene dine og motta avkastning og dermed tjene penger. Metoden kalles crowdlending og har virkelig tatt av i Norge de siste årene.

Kickstarter.com og Indiegogo.com er de to største crowdfunding-plattformene i verden, her kan enkeltpersoner og selskaper sette opp en crowdfunding hvis de vil søke om midler til å forberede prosjektet, enten det er et fysisk objekt, et teaterstykke eller et stykke av programvare, er det ingen grense for hva du kan lage en crowdfunding-kampanje for.

Mange som bruker disse crowdfunding-plattformene har utviklet et nytt, innovativt og banebrytende produkt, og ofte gjenspeiles suksessen til crowdfunding-kampanjen også i hvor ettertraktet produktet er og hvor godt selskapet vil gjøre når kampanjen er over. På denne måten får de måle populariteten sin samtidig som de får penger søkt til prosjektet sitt.

Dette er imidlertid ikke det vi vil se nærmere på, det vi trenger å gå i dybden er crowdlending, der selskaper og eiendomsutviklere leter etter midler og du har muligheten til å investere i dette.

Hva er crowdlending?

Crowdlending er i store træk lånebaseret crowdfunding og det er også her navnet er blevet født. Som virksomhed eller projektudvikler søger du midler hos ikke én men flere, med andre ord, hos et crowd som på engelsk betyder samling og i denne forstand menes en samling af mennesker som går sammen om at låne midler til pågældende.

Hvorfor investere i eiendom og bedriftslån?

Det er mange gode grunner til å investere i lånebasert crowdfunding eller crowdlending som det kalles. Det er blant annet en tryggere og enklere måte å investere i, ettersom du ikke trenger å forholde deg til svingende priser og nyheter, verken det fungerer eller ikke, og for det meste fungerer det.