Det er forsikringer man bør ha og forsikringer man bør ha. De få forsikringene man må ha kalles også lovpålagte forsikringer. Dette er forsikringer du er lovpålagt å tegne i ulike situasjoner. Det er altså staten som tilsier at alle borgere over 18 år er dekket av lovpålagt forsikring.

Hvilke forsikringer som er obligatoriske kan du lese her. Eller les videre i denne artikkelen hvor vi går i dybden med hvilke forsikringer du bør ha, men ikke nødvendigvis bør ha.

Innholdsfortegnelse

 • Hva er en forsikring?
 • Disse forsikringer må du ha
  • Lovpålagte forsikringer du må ha
  • Valgfrie forsikringer du bør ha
 • Hvordan sjekke hvilke forsikringer jeg har?
 • Jeg har ikke den forsikringen jeg må eller bør ha, hva gjør jeg?
  • Sjekk forsikringene dine
  • Få tilbud på forsikringen du trenger
 • Hvorfor forsikring er viktig
 • Forsikringer du ikke trenger
 • Oppsummering
 • Ofte stilte spørsmål

Hva er en forsikring?

En forsikring er, som navnet tilsier, et tiltak for å sikre deg spesielt økonomisk dekning, i tilfelle en gitt ulykke eller uheldig situasjon. Du kan tegne forsikring i et forsikringsselskap. Ofte kan du også tegne forsikring gjennom banken din, som har en intern avtale med et godkjent forsikringsselskap.

Forsikringer du bør ha

Disse forsikringer må du ha

Forsikring, lovverk og økonomi er tre ting som har mye til felles, blant annet at det er kjedelig, vanskelig og ikke minst en jungel å finne frem. Hos Collatio prøver vi hele tiden å hjelpe deg rundt i forsikringsverdenen med nyttig kunnskap, enkle guider som dette.

 • Lovpålagte forsikringer (obligatorisk)
 • Forsikringer du bør ha (valgfritt)

Lovpålagte forsikringer du må ha

Forsikringer du må ha er forsikringer du skal ha i henhold til loven og du kan straffes med bot, fengsel eller på annen måte straffes dersom du ikke følger loven. Vi anbefaler derfor at du sørger for å holde deg oppdatert med hvilke forsikringer som er obligatoriske.

Her kan du lese mer om de lovpålagte forsikringene i Norge, hva de dekker og hvorfor de er lovpålagte.

Valgfrie forsikringer du bør ha

Forsikringer du bør ha er ikke forsikringer du måtte ha etter lov eller andre forskrifter, men er en smart økonomisk forsikring av deg selv, din familie og dine eiendeler. I tillegg til dette kan enkelte forsikringer være økonomisk livreddende dersom du skulle ha en ulykke som en bilulykke eller boligbrann.

Her kan du lese mer om de forsikringer du bør ha, altså forsikringer som er smarte å ha og kan forsikre deg i de fleste tilfeller der uhellet er ute.

Jeg har ikke den forsikringen jeg må eller bør ha, hva gjør jeg?

Har du gjennom vår artikkel og forsikringsguide her blitt klokere på hvilke forsikringer du er lovpålagt å ha eller bør ha og synes du det er lurt å få styr på dette? Da har du landet på rett sted. I denne delen vil vi guide deg gjennom hvordan du enklest, raskt og ikke minst billigst kan få tak i forsikringen du må og bør ha.

Sjekke forsikringene dine

Alle arbeidsgivere (det vil si enhver som har noen i sin tjeneste) må tegne yrkesskadeforsikring for sine arbeidstakere. Yrkesskadeforsikring tegnes hos private forsikringsselskap. Forsikringen skal gi erstatning for skader og sykdommer påført i forbindelse med jobb, uten hensyn til om noen har skyld i skaden.

Få tilbud på de forsikringene du trenger

Har du ikke kontroll på forsikringen din eller har du plutselig funnet ut at du mangler en eller flere forsikringer og tror det blir fryktelig dyrt? Da kan du få enkel og rask hjelp her.

Med tilbudstjenesten Tjenestetorvet kan du med ett enkelt skjema sende inn dine få eller mange behov, som flere ulike forsikringsselskap mottar. Da sender de dere alle et gratis og uforpliktende tilbud, på alle forsikringene dere trenger. De tar seg av overføring og oppsigelse uten ekstra kostnad.

Hvorfor forsikring er viktig

De lovpålagte forsikringene er viktige fordi de er lovpålagte og du kan i verste fall bli straffet i form av bot eller fengsel dersom du ikke overholder dansk lov.

Forsikringer som ikke er obligatoriske, men som du bør ha er viktige fordi de forsikrer deg akkurat som a-kassen og lønnsforsikringen gjør. Du står mye sterkere når livssituasjonen din endrer seg eller noe uventet skjer. Det er vanskelig å forutsi hva og når noe uventet vil skje og det er tross alt også derfor det sies at noe uventet skjer og her er det utrolig dumt og kan være utrolig dyrt å ikke ha den rette forsikringen.

Forsikringer du ikke trenger

I et marked som forsikring er det lett å bli utnyttet av grådige forsikringsselskaper som bare vil tjene så mye penger som mulig og ikke nødvendigvis tenker på kunden som førsteprioritet. Mange forsikringsselgere får også oppdrag og får dermed mer penger, jo flere forsikringer de selger og de kan derfor være litt for ivrige på å selge deg forsikringer du egentlig ikke trenger, men når de snakker om dem kan det høres ut som en veldig bra idé å tegne dem, men ikke la deg lure så lett.

Oppsummering

a

 

Ofte stilte spørsmål

 

Hvilke forsikringer trenger man?

A

Hvilke forsikringer bør man have?

A

Hvilke forsikringer har jeg?

A