Blogging har blitt ekstremt populært og har faktisk vært i ganske lang tid. Påvirkere strømmer inn på sosiale medier og nye bloggere blir født, men kan du tjene penger på å blogge i det hele tatt, og er det verdt pengene sammenlignet med tiden du bruker?

Svaret er ganske enkelt og det er JA!

Du kan definitivt tjene penger ved å være blogger og skrive blogginnlegg på ditt eget nettsted eller med et bloggnettverk.

Det er utallige måter du kan tjene penger på en blogg, men ikke alle er like gode, så vi har skrevet denne guiden for deg som enten allerede har en blogg og vil tjene penger eller som vurderer å starte en blogg for å tjene penger penger. Uansett utgangspunkt og mål, er denne artikkelen noe for deg.

Oversikt

Finn ut om og hvordan du kan tjene penger på blogging i vår komplette guide. Få også svaret på hvor mye penger du kan tjene med bloggen din og hvordan du maksimerer inntektene dine.

Artikkelen og guiden er strukturert slik at alle kan forstå og følge dette, hvis du har spørsmål om guiden eller ønsker å dele din erfaring, bli med i facebookgruppen vår Den Økonomiske debatten og delta i debatten.

+5 måter du kan tjene penger på bloggen din

Her er de fem beste måtene å tjene penger på bloggen din:

  1. Affiliate marketing
  2. Sponsede innlegg
  3. Selg dine egne fysiske produkter
  4. Selg digitale produkter
  5. Bannerannonsering

Metodene beskrevet i dette innlegget er alle måter vi også tjener penger på nettstedet og bloggen vår, og det er nettopp derfor vi har skrevet dette innlegget og valgt å nevne disse metodene. Imidlertid er en av metodene helt klart den beste og mest lønnsomme for å tjene penger med bloggen sin, og du kan også lese mer om det, lenger nede i artikkelen.

1. Affiliate marketing

Hvis du trenger å tjene penger på bloggen din, er affiliate markedsføring en av de beste måtene for folk flest, da du kan finne annonsører innen alle bransjer og nisjer, så du er garantert å finne en annonsør som passer til bloggen din og innleggene dine.

Du kan finne internasjonale affiliate kampanjer på Daisycon.

Hvis du er en målgruppe for nordmenn eller skandinaver, er Partner-Ads også et utmerket affiliate nettverk å bruke, da det er annonsører i Danmark, Norge og Sverige.

Affiliate marketing er en av de beste og enkleste måtene å tjene penger på nettet og brukes på sosiale medier, YouTube og flere små og store nettsteder og blogger på nettet. Det er også metoden vi tjener mest på Capitis og er et av våre fokusområder innen inntjening på bloggen.

Det er forskjellig fra nettverk til nettverk hvilke annonsører du finner, derfor anbefaler vi at du registrerer deg med flere forskjellige affiliate nettverk og finner annonsørene som passer deg og bloggen din best. Nedenfor finner du en liste over de mest kjente affiliate nettverkene som har nasjonale og internasjonale annonsører:

Det er 100% gratis og uten forpliktelse til å registrere deg for et affiliate nettverk, du trenger bare å kunne legge ut et nettsted, en blogg eller en sosial medieprofil som du forventer eller ønsker å markedsføre annonsørene på.

Fordeler med affiliate marketing:

Det er mange fordeler med tilknyttet markedsføring, og det er nettopp derfor affiliate markedsføring kommer først når det gjelder å tjene penger på bloggen din.

  • Godt betalt
  • Enkel og lett
  • Krever få besøkende

Når du har fått en god start med affiliate markedsføring, vil du sannsynligvis aldri gå tilbake til andre metoder, da det ganske enkelt er den beste og mest lønnsomme måten å tjene penger på bloggen sin.

2. Sponsede innlegg

Ved å samarbeide med selskaper og merkevarer som ønsker mer eksponering eller flere besøkende til deres nettside eller plattform, kan du tjene penger ved å hjelpe dem med dette gjennom sponsede innlegg.

Hos Verusam tilbyr vi også samarbeid med selskaper og merkevarer som ønsker å få merkevaren deres markedsført i bloggen vår, dette er med på å skape merkevarebevissthet hos et publikum som selskapene eller ikke ville være i stand til og er en måte vi tjener litt ekstra på bloggen vår.

Fordeler med sponsede innlegg

3. Selg dine egne fysiske produkter

Hvis du har en blogg på din egen nettside, kan du enkelt opprette en nettbutikk på samme domene og dermed selge dine egne fysiske produkter, ettersom du allerede har kundene på nettstedet ditt i form av dine besøkende til bloggen. Spesielt hvis du har en blogg som er opprettet i WordPress, kan du veldig enkelt installere det velkjente nettbutikk-pluginet Woocommerce og dermed lage din egen nettbutikk.

4. Selg digitale produkter

5. Bannerannonsering

Årsaken til at vi satte bannerannonsering sist er at det er en av de mindre lønnsomme metodene for å tjene penger med bloggen hans, og i noen tilfeller kan det påvirke de besøkende ettersom disse bannerannonsene blokkerer innholdet ditt eller er i veien for den besøkende, som kan føre til at de forlater nettstedet ditt, noe som absolutt ikke er målet.

Det er flere forskjellige plattformer som kan hjelpe deg med å komme i gang med dynamiske bannerannonser, men den mest brukte og velkjente er Google Adsense, og det er her folk flest registrerer seg hvis de trenger å komme i gang med bannerannonsering på bloggen sin.

Google Adsense er også der YouTubers tjener pengene sine hvis de oppfyller YouTubes krav og annonsører vil vise annonsene sine på kanalen og innholdet.

Fordeler med bannerannonsering

Det er hovedsakelig to store fordeler med bannerannonsering, den ene er at det hele kjører automatisk, og at du ikke trenger å gjøre noe når det er satt opp riktig. Den andre store fordelen er at du ikke trenger å flytte besøkende fra ett nettsted til et annet, men du holder de besøkende på nettstedet og allerede får penger når annonsene blir eksponert.

Strategier for hvordan du tjener mest mulig på bloggen din

Selv om du i teorien kan tjene penger på bloggen din uten en eneste besøkende, er dette en dårlig strategi og ikke en du kan tjene til livets opphold. Derfor er det en rekke trinn du kan ta for å gjøre det mer sannsynlig å tjene gode penger på bloggen din.

Tiltakene er enkle trinn som tar sikte på å gjøre det mer populært å samarbeide med deg eller skape mer verdi for de besøkende, for ikke å nevne det faktum at du øker antall besøkende, så ofte kommer antall besøkende til å gjenspeiles i inntektene dine, avhengig av av hvilken metode du velger som inntektskilde på bloggen din.

Trafikk (besøkende)

Selvfølgelig er besøkende på nettstedet ditt og bloggen et flott sted å starte, hvis du ikke har noen lesere på bloggen din, så få det. Hvis du allerede har besøkende, vil du kanskje se på måter å øke antall besøkende på.

Det er mange markedsføringsmetoder som du kan øke trafikken på nettstedet ditt og antall lesere på bloggen din, inkludert SEO (søkemotoroptimalisering) og SoMe (markedsføring på sosiale medier) er veldig populære.

Flere inntektskilder

Selv om du jobber med tilknyttet markedsføring, er det ingen grense for at du også kan lage sponsede innlegg for merkevarer og selskaper eller ha bannerannonser fra Google Adsense på nettstedet ditt, men du må sørge for at bloggen din ikke blir en stor annonseringspilar og sørg for at å beholde leserne dine ved å opprettholde kvalitetsinnholdet ditt og årsaken til at du har besøkende til nettstedet.

Så du kan alternativt kombinere flere inntektskilder på bloggen din og dermed øke inntektene du har på bloggen.

Regelverk og skatt for inntjening på bloggen

Uansett hvordan du tjener penger, er det visse lover og regler som gjelder, og du må også huske å betale skatt på det du tjener.

Det er mange forskjellige måter å få betalt som blogger, men alt må beskattes og bokføres, uansett hva du får betalt som privatperson, eller du har opprettet et selskap for å holde oversikt over regnskapet, så må dette bokføres.

På det juridiske feltet må du også være spesielt oppmerksom på markedsføringsloven, som beskriver spesifikke regler for skjult markedsføring og reklame på nettet.

Merking av reklame:

Alt innhold som er sponset, må være tydelig og tydelig merket med «reklame» slik at forbrukeren ikke blir villedet.

FAQs – Ofte stilte spørsmål